Rattus timorensis

In dit artikel gaan we de fascinerende wereld van Rattus timorensis verkennen en alle implicaties, voordelen en uitdagingen ontdekken die dit onderwerp ons biedt. Rattus timorensis is een onderwerp dat de aandacht heeft getrokken van miljoenen mensen over de hele wereld, waardoor een hartstochtelijk debat is ontstaan ​​en een groeiende belangstelling voor de studie en het begrip ervan is gewekt. Door middel van een gedetailleerde en uitputtende analyse zullen we de verschillende perspectieven en dimensies onderzoeken die Rattus timorensis ons biedt, waardoor we een complete en verrijkende visie krijgen op dit onderwerp dat vandaag de dag zo relevant is. Het maakt niet uit of u een expert op dit gebied bent of dat u het nog maar net begint te verkennen, dit artikel biedt u waardevolle informatie en nieuwe perspectieven die u uitnodigen om na te denken en dieper in Rattus timorensis te duiken.

Rattus timorensis
IUCN-status: Onzeker[1] (2016)
Taxonomische indeling
Rijk:Animalia (Dieren)
Stam:Chordata (Chordadieren)
Klasse:Mammalia (Zoogdieren)
Orde:Rodentia (Knaagdieren)
Familie:Muridae (Muisachtigen)
Geslacht:Rattus (Echte ratten)
Soort
Rattus timorensis
Kitchener et al., 1991
Rattus timorensis op Wikispecies Wikispecies
Portaal  Portaalicoon   Biologie
Zoogdieren

Rattus timorensis is een rat die voorkomt op Gunung Mutis in het zuidwesten van Timor (Indonesië). Het is de enige levende inheemse muisachtige die op Timor is gevonden, hoewel er verschillende fossiele soorten, waaronder Coryphomys buehleri, bekend zijn. Er is één exemplaar bekend, een oud vrouwtje. Het is zeer onzeker of R. timorensis werkelijk tot Rattus behoort.

R. timorensis is een zeer kleine rat met 1+2=6 mammae. De staart is wit van onder. De kop-romplengte bedraagt 157 mm, de staartlengte bedraagt meer dan 77 mm (de staart is beschadigd), de achtervoetlengte 30 mm, de oorlengte 20,5 mm en de schedellengte 38,72 mm.