Racecourse Ground

Tegenwoordig is Racecourse Ground een onderwerp geworden dat in de samenleving steeds meer in de belangstelling staat. Met de vooruitgang van de technologie en de mondialisering heeft var1 relevant belang verworven op verschillende gebieden, van de economie tot de cultuur. In dit artikel onderzoeken we de impact van Racecourse Ground op ons leven en hoe deze zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld. Vanaf de oorsprong tot de relevantie ervan vandaag zullen we de verschillende aspecten onderzoeken die Racecourse Ground vandaag de dag zo relevant maken. Daarnaast zullen we de invloed ervan in verschillende sectoren analyseren en hoe deze de manier heeft veranderd waarop we ons verhouden tot de wereld om ons heen.

Racecourse Ground
Racecourse Ground
Plaats Wrexham, Wales
Capaciteit 15.500
Geopend 1807
Eigenaar Vlag van Wales Wrexham AFC onder The R.R. McReynolds Company, LLC
Bespelers Vlag van Wales Wrexham AFC
Website Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Sport

Racecourse Ground (Welsh: Y Cae Ras) is een voetbalstadion in de Welshe stad Wrexham. Het is de thuisbasis van voetbalclub Wrexham AFC.

Het is het oudste internationale voetbalstadion ter wereld waar nog steeds internationale wedstrijden worden gespeeld

Op 26 januari 1957 speelde Wrexham AFC tegen Manchester United. De twee ploegen stonden toen tegenover elkaar in de vierde ronde van de FA Cup. Wrexham verloor met 0-5 voor de ogen van 34.445 supporters. Dat is tot op heden de hoogste opkomst ooit op Racecourse Ground.

Tribunes

Racecourse Ground bestaat uit vier tribunes, die elk een naam dragen. Sinds 1957 werd er voor het eerst stadionverlichting geïnstalleerd.

The Kop

The Kop (afkorting van Spionkop) werd genoemd naar de Slag bij Spionkop en was de staantribune van de thuissupporters. Officieel heet deze tribune de Crispin Lane End oftewel Town End. Er was plaats voor zo'n 5.000 personen, waardoor The Kop een van de grootste staantribunes was in het Engels voetbal. De tribune werd gebouwd na de Tweede Wereldoorlog. Nadat de tribune was afgekeurd en enkele jaren niet meer in gebruik was, werd deze gesloopt in 2021. Sinds eind 2023 is er een tijdelijke tribune geplaatst, in afwachting van de bouw van een permanente tribune.

Sainsbury-tribune

Deze tribune ligt met de rug naar het vroegere Yale College van Wrexham en heette vroeger dan ook de Yale-tribune. Dit deel van het stadion werd in 1972 gebouwd, met het oog op de eerste Europese wedstrijden van Wrexham FC. Hier bevinden zich ook de kleedkamers van de spelers en de kantoren van het bestuur. In de hoek van deze tribune is er plaats voorzien voor de bezoekende supporters.

Eric Roberts Builders

De Eric Roberts Builders-tribune is genoemd naar de lokale aannemer Eric Roberts en heette voordien The Border, verwijzend naar een toen nog bestaande brouwerij. Dit gedeelte beschikt over zitplaatsen en is voorbehouden aan de thuissupporters. In het verleden heette de tribune ook weleens de Marstons-tribune of Tech End. Opvallend is dat vroeger de bezoekende supporters in deze tribune plaats mochten nemen. Maar omwille van de goede akoestiek behoort deze tribune sinds 2007 toe aan de thuisfans.

Mold Road

Het stadion is gelegen op Mold Road, een straat in Wrexham. Een van de tribunes is genoemd naar deze straat. Ooit werd de naam veranderd in Pryce Griffith, een voormalig bestuurslid van de voetbalclub. Maar omdat Griffith betrokken was bij een schandaal omtrent de grond waarop het stadion gelegen is, werd de tribune terug omgedoopt tot Mold Road. Deze tribune werd in 1999 vernieuwd en heeft onder meer een restaurant en een tv-studio.

Zie de categorie Racecourse Ground van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.