Prins Edwardeiland (Zuid-Afrika)

Vandaag willen we ons verdiepen in de fascinerende wereld van Prins Edwardeiland (Zuid-Afrika). Als we meer weten over Prins Edwardeiland (Zuid-Afrika), kunnen we de verschillende facetten ervan verkennen en het belang ervan in verschillende contexten begrijpen. In dit artikel zullen we verschillende aspecten onderzoeken die verband houden met Prins Edwardeiland (Zuid-Afrika), van de oorsprong tot de evolutie ervan in de loop van de tijd. Daarnaast zullen we de impact ervan op de moderne samenleving en de relevantie ervan in de wereld van vandaag analyseren. Door een alomvattende en gedetailleerde aanpak hopen we onze lezers een alomvattend en verrijkend inzicht te bieden in Prins Edwardeiland (Zuid-Afrika).

Prins Edwardeiland
Eiland van Vlag van Zuid-Afrika Zuid-Afrika
Prins Edwardeiland (Indische Oceaan)
Prins Edwardeiland
Locatie
Land Vlag van Zuid-Afrika Zuid-Afrika
Eilandengroep Prins Edwardeilanden
Coördinaten 46° 39′ ZB, 37° 57′ OL
Algemeen
Oppervlakte 45 km²
Inwoners onbewoond
Lengte 11 km
Breedte 6 km
Hoogste punt Van Zinderen Bakker Peak (672 m)
Detailkaart
Kaart van Prins Edwardeiland
Foto's
Portaal  Portaalicoon   Geografie

Prins Edwardeiland is een vulkanisch eilandje in de Indische Oceaan dat samen met buureilandje Marioneiland – dat 19 kilometer zuidelijker ligt – het eilandengroepje Prins Edwardeilanden vormt. Deze twee Zuid-Afrikaanse eilanden liggen zo'n 2300 kilometer ten zuidoosten van Kaap de Goede Hoop. Met een oppervlakte van 45 vierkante kilometer is Prins Edwardeiland het kleinste van de twee.

Op 4 maart 1663 werd het eiland ontdekt door de Nederlandse zeevaarder Barend Barendszoon Lam, die het "Dina" noemde. Echter, deze bepaalde de positie van het eiland niet correct, zodat het op 13 januari 1772 “opnieuw” werd ontdekt door Fransman Marc-Joseph Marion du Fresne. In december 1776 zag ook James Cook de eilandengroep en vernoemde deze naar Prins Eduard, de vierde zoon van koning George III. In 1947 annexeerde Zuid-Afrika het eiland.

Prins Edwardeiland wordt wel in verband gebracht met het Vela-incident.