In dit artikel zullen we ons verdiepen in de fascinerende wereld van Postblokkade, waarbij we de verschillende aspecten, oorsprong en mogelijke implicaties ervan in de huidige samenleving onderzoeken. Postblokkade is door de jaren heen onderwerp van belangstelling en discussie geweest, wat de nieuwsgierigheid en aandacht van zowel experts als hobbyisten heeft gewekt. Op deze pagina's zullen we de evolutie ervan in de loop van de tijd onderzoeken, de verschillende manifestaties ervan in verschillende culturen en de impact ervan op persoonlijk en collectief niveau. Maak je klaar om te beginnen aan een ontdekkings- en reflectiereis rond Postblokkade, in de hoop je begrip en kennis van dit spannende onderwerp uit te breiden.
Een postblokkade houdt in dat post voor een bepaalde persoon of bedrijf wordt onderschept door de posterijen.
In geval van faillissement of wettelijke schuldsanering is de postblokkade een wettelijke verplichting welke opgelegd wordt door de rechtbank bij een uitspraak faillissement of schuldsanering. Dit is voor faillissementen geregeld via artikel 14 van de faillissementswet. Voor de wettelijke schuldsanering is dit geregeld via artikel 287 van de faillissementswet.
Bij een Postblokkade wordt de post bestemd voor de failliet of saniet onderschept, en bezorgd bij de curator of bewindvoerder. De curator of bewindvoerder stuurt vervolgens de post door naar de geadresseerde of de geadresseerde haalt eens in de zoveel tijd de post op bij het kantoor van de curator of bewindvoerder.
Het doel van de postblokkade is controle. De curator of bewindvoerder kan hiermee controleren dat de failliet of saniet geen informatie achterhoudt, plus dat er geen nieuwe schulden ontstaan of overeenkomsten worden gesloten waar toestemming van curator of bewindvoerder voor nodig is.