Portaal:Australië

Dit artikel behandelt het onderwerp Portaal:Australië vanuit een alomvattende en gedetailleerde benadering, met als doel een complete en bijgewerkte visie op dit interessante onderwerp te bieden. Langs deze lijnen zullen verschillende aspecten met betrekking tot Portaal:Australië worden onderzocht, van de oorsprong en geschiedenis tot de impact ervan op de huidige samenleving. Relevante gegevens, recente onderzoeken en diepgaande analyses zullen worden gepresenteerd waarmee de lezer het belang en de relevantie van Portaal:Australië vandaag de dag kan begrijpen. Op dezelfde manier zullen reflecties en perspectieven worden aangeboden om het begrip van dit onderwerp te verrijken en een verrijkend debat te bevorderen.

bewerk 

Het land

Vlag van Australië
Vlag van Australië
Australië is een land in het zuidelijk halfrond dat omringd wordt door de Indische en de Grote Oceaan. Het grootste gedeelte van het land bestaat uit woestijn en halfwoestijn. Het noorden kent een tropisch klimaat terwijl alleen in het zuidoosten en zuidwesten een gematigd klimaat heerst. Daar zijn ook de grootste steden te vinden. De oorspronkelijke Australiërs of Aborigines bewonen het land sinds meer dan 40.000 jaar. In 1770 werd het oostelijk gedeelte van Australië opgeëist voor het Verenigd Koninkrijk. Dit deel werd in 1788 onder de naam New South Wales een Britse kolonie. In de loop van de negentiende eeuw ontstonden er nog vijf andere. Op 1 januari 1901 vormden deze zes kolonies een onafhankelijke federatie en ontstond het Gemenebest van Australië.
Wapen van Australië
Wapen van Australië
vlag van Australië meer over het land artikelen op alfabet artikelen per rubriek wapen van Australië
bewerk 

Artikel van de maand

Vexillologisch symbool voor een nationale vlag te land en dienstvlag te rzee? Vlag van Australië

De vlag van Australië is sinds 1901 de officiële vlag van Australië. Hij is donkerblauw en bevat de Union Flag in een kanton aan de hijskant. Verder toont de vlag een grote zevenarmige ster bekend als de Ster van het Gemenebest in de benedenhoek van de hijskant. De resterende helft is een vertegenwoordiging van het Zuiderkruis en bevat witte sterren in variërende grootte.

Zoals veel landen die van oorsprong onder Brits bestuur zijn geweest, kent Australië een systeem van verschillende vlaggen voor gebruik op zee (red, white and blue ensign). De handelsvlag en oorlogsvlag zijn afgeleid van de nationale vlag, met een rode respectievelijk witte achtergrond in plaats van de blauwe kleur van de landsvlag (zie ook het artikel Britse vaandels).

De Australische vlag gebruikt drie prominente symbolen: de Union Flag (de Britse vlag), de Ster van het Gemenebest en het sterrenbeeld Zuiderkruis. De Britse vlag symboliseert volgens velen de Australische geschiedenis als een verzameling Britse kolonies, terwijl een meer historische benadering stelt dat de opname van de Britse vlag in de Australische vlag wijst op loyaliteit aan het Britse Rijk.

bewerk 

Afbeelding van de maand


Het opmerkelijke vogelbekdier, dat voorkomt in het oosten van Australië, is een van de zeldzame eierleggende zoogdieren.

bewerk 

Indeling

Staten en interne territoria:
Australisch Hoofdstedelijk Territorium (ACT) · Jervisbaaiterritorium[1] · New South Wales · Noordelijk Territorium · Queensland · Tasmanië · Victoria · West-Australië · Zuid-Australië

Externe territoria:
Ashmore- en Cartiereilanden · Australisch Antarctisch Territorium · Christmaseiland · Cocoseilanden · Heard en MacDonaldeilanden · Koraalzee-eilanden · Norfolk

bewerk 

Geografie

bewerk 

Natuur

bewerk 

Dit kan beter

- Paul Hawkins - Rodger Corser - Paul McNamee David Walker (autocoureur) (David Walker) - Macquarie Universiteit (17 aug 2009) - Wongaduif (12 dec 2013) - Bonte kwartelduif (12 dec 2013) - Schubbenlori (13 dec 2013) - Zwartoorkoekoek (24 dec 2013) - Vale koekoek (24 dec 2013) - Argusnachtzwaluw (26 dec 2013) - Baardnachtzwaluw (26 dec 2013) - Malcolm Turnbull (14 sep 2015)

bewerk 

Recente artikels

Gregory · Ashburton · Great Eastern Highway · Wickham · Daly Waters · Boddington · Wandering · Mundijong · Augusta · The Newcastle Herald · Glenelg · Obdurodon · Grainger Museum · Gogo-formatie · Cabonnichthys · Mandageria · Gooloogongia

Personen

Mokare · Joanne Carter · Brendan Sexton

Vul aan!
bewerk 

Gewenste artikels

Een selectie uit de lijst: Gewenste artikelen - Australië

Swag (en) · Riverina (en) · Roadhouse (en) · Canning Stock Route (en) · Eureka Stockade (en) · Interim Biogeographic Regionalisation for Australia (en) · Barklyplateau (en) · Willunga Hill (d:)

Personen

Lidia Thorpe (en) · Robert O'Hara Burke (en) · John King (en) · William John Wills (en) · Len Beadell (en)

Vul aan!
Subportalen van Oceanië
Australië · Nieuw-Zeeland