Poitou-Charentes

In dit artikel verkennen we de fascinerende wereld van Poitou-Charentes en alles wat het te bieden heeft. Van de impact ervan op de samenleving tot de implicaties ervan op wetenschappelijk gebied: Poitou-Charentes is een onderwerp dat de aandacht heeft getrokken van veel mensen over de hele wereld. Op deze pagina's zullen we de evolutie ervan in de loop van de tijd en de relevantie ervan in de huidige context analyseren. Het maakt niet uit of u een expert op dit gebied bent of er gewoon meer over wilt weten, dit artikel geeft u een compleet en verrijkend inzicht in Poitou-Charentes. Maak je klaar om jezelf onder te dompelen in een reis van ontdekking en kennis!

Poitou-Charentes
Voormalige regio van Frankrijk Vlag van Frankrijk
Ligging van Poitou-Charentes in Frankrijk
Coördinaten 46°5'0"NB, 0°10'0"OL
Algemeen
Oppervlakte 25.810 km²
Inwoners
(1-1-2020)
1.793.942
(70 inw./km²)
Hoofdplaats Poitiers
Departementen Charente (16)
Charente-Maritime (17)
Deux-Sèvres (79)
Vienne (86)
Arrondissementen 14
Kantons 157
Gemeenten 1 464
Overig
Website Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Frankrijk

Poitou-Charentes (Occitaans: Peitau-Charantas; Poitevin-Saintongeais : Poetou-Chérentes) is een voormalige bestuurlijke regio in het westen van Frankrijk. De hoofdstad was Poitiers. Poitou-Charentes wordt in het westen begrensd door de Atlantische oceaan, in het noorden door Pays de la Loire, in het oosten door zowel regio Centre-Val de Loire als Limousin en in het zuiden door Aquitanië. De regio maakt na de regionale herindeling per januari 2016 deel uit van de regio Nouvelle-Aquitaine.

Het omvat de departementen Charente, Charente-Maritime, Deux-Sèvres en Vienne. Een van de laatste regiopresidenten was Ségolène Royal, die van hieruit in 2007 haar campagne voor het presidentschap van de Franse republiek voerde.

Aangrenzende regio's

   Aangrenzende regio's   
 Pays de la Loire              Centre-Val de Loire 
           
    Limousin 
           
        Aquitanië        

Zie ook

Zie de categorie Poitou-Charentes van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.