In de wereld van vandaag is Pedro de Sarrio een onderwerp dat steeds relevanter is geworden. De implicaties ervan strekken zich uit tot alle aspecten van ons leven, van de persoonlijke tot de professionele sfeer. Daarom is het van cruciaal belang om de impact ervan en de mogelijke oplossingen om deze aan te pakken grondig te analyseren. In dit artikel onderzoeken we de verschillende perspectieven op Pedro de Sarrio en hoe deze zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld. Vanaf het begin tot nu heeft var1 grote belangstelling in de samenleving gewekt en het is essentieel om het begrip ervan te verdiepen om het effectief te kunnen aanpakken.
Pedro de Sarrio was een Spaans koloniaal bestuurder. De Sarrio was tweemaal interim gouverneur-generaal van de Filipijnen De eerste maal was na de dood van Simón de Anda y Salazar, van 30 oktober 1776 tot juli 1778. Na het vertrek van opvolger José Basco y Vargas was hij nog een tweede maal interim gouverneur-generaal tot het aantreden van Félix Berenguer de Marquina.
Tijdens zijn eerste periode als gouverneur zette hij de operatie tegen de moro's (moslims in het zuiden) van zijn voorganger voort. Op 12 januari 1777 vaardigde hij een decreet uit dat de Filipino's voortaan ook vlas en hennep dienden te verbouwen.[1].
In zijn tweede periode kreeg De Sarrio te maken met een opstand in Ilocos als gevolg van de tabaksmonopolie. Ook overleed in deze periode de aartsbisschop van Manilla, Basilio Tomás Sancho Hernando, op 15 december 1787.[1]
Voorganger: Simón de Anda y Salazar |
Gouverneur-generaal van de Filipijnen (interim) 1776-1778 |
Opvolger: José Basco y Vargas |
Voorganger: José Basco y Vargas |
Gouverneur-generaal van de Filipijnen (interim) 1787-1788 |
Opvolger: Félix Berenguer de Marquina |