Parapistocalamus hedigeri

Dit artikel gaat in op het onderwerp Parapistocalamus hedigeri, dat op verschillende gebieden grote belangstelling en discussie heeft gegenereerd. Met als doel dit onderwerp grondig te begrijpen, zullen verschillende perspectieven en benaderingen worden onderzocht die licht zullen werpen op het belang en de impact ervan vandaag de dag. Door middel van een gedetailleerde en uitputtende analyse is het doel om de lezer een alomvattend en compleet beeld van Parapistocalamus hedigeri te geven, waarbij relevante en bijgewerkte informatie wordt verstrekt die bijdraagt ​​aan het verrijken van de kennis en het begrip van deze kwestie. Vanaf de oorsprong tot de impact ervan op de hedendaagse samenleving is het doel om een ​​globale visie te bieden die ons in staat stelt dieper in te gaan op de meest relevante aspecten van Parapistocalamus hedigeri, waardoor een duidelijk en gedetailleerd overzicht ontstaat dat als startpunt dient voor toekomstig onderzoek en reflecties.

Parapistocalamus hedigeri
IUCN-status: Onzeker[1] (2011)
Taxonomische indeling
Rijk:Animalia (Dieren)
Stam:Chordata (Chordadieren)
Klasse:Reptilia (Reptielen)
Orde:Squamata (Schubreptielen)
Onderorde:Serpentes (Slangen)
Superfamilie:Elapoidea
Familie:Elapidae (Koraalslangachtigen)
Onderfamilie:Elapinae
Geslacht:Parapistocalamus
Soort
Parapistocalamus hedigeri
Roux, 1934
(en) World Register of Marine Species
Portaal  Portaalicoon   Biologie
Herpetologie

Parapistocalamus hedigeri is een slang uit de familie koraalslangachtigen (Elapidae) en de onderfamilie Elapinae.

Naam en indeling

De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst voorgesteld door Jean Roux in 1934. Ook het geslacht Parapistocalamus werd in 1934 door Roux beschreven. De soortaanduiding hedigeri is een eerbetoon aan de Zwitserse bioloog Heini Hediger (1908 - 1992). Het is de enige soort uit het monotypische geslacht Parapistocalamus.[2]

Verspreiding en habitat

De soort komt voor in delen van Azië en leeft in de landen Papoea-Nieuw-Guinea (alleen op Bougainville) en op de Salomonseilanden.[2] De habitat bestaat uit vochtige tropische en subtropische laaglandbossen. De slang houdt zich vaak op tussen rottende bladeren of onder boomstammen. De soort is aangetroffen op een hoogte van ongeveer 650 meter boven zeeniveau.

Beschermingsstatus

Door de internationale natuurbeschermingsorganisatie IUCN is de beschermingsstatus 'onzeker' toegewezen (Data Deficient of DD).[3] Door politieke conflicten was het lange tijd moeilijk om de slang goed te onderzoeken. De soort staat bekend als erg zeldzaam.

Bronvermelding