Paraoa

In dit artikel gaan we in op het onderwerp Paraoa, dat vandaag de dag van groot belang is. Paraoa is een onderwerp dat tot veel discussie en debat heeft geleid op verschillende gebieden, van het academische veld tot het sociale veld. Het belang ervan ligt in de impact die het heeft op het leven van mensen en op de samenleving in het algemeen. In dit artikel gaan we dieper in op de belangrijkste aspecten van Paraoa, waarbij we de oorsprong, de evolutie ervan in de loop van de tijd en de invloed ervan op verschillende gebieden onderzoeken. Verder zullen we de mogelijke toekomstige implicaties analyseren die Paraoa kan hebben op ons dagelijks leven, evenals de mogelijke oplossingen en alternatieven die zich kunnen voordoen om dit probleem effectief aan te pakken.

Paraoa
Atol in Frans-Polynesië
Paraoa (Frans-Polynesië)
Paraoa
Locatie
Land Vlag van Frans-Polynesië Frans-Polynesië
Eilandengroep Tuamotuarchipel
Locatie Grote Oceaan
Regio Hao (gemeente)
Coördinaten 19° 8′ ZB, 140° 40′ WL
Algemeen
Oppervlakte 4 km²
Inwoners
(2017)
0
Lengte 8,5
Breedte 5,5
Foto's
Satellietfoto van het atol Paraoa.
Satellietfoto van het atol Paraoa.

Paraoa is een atol in de eilandengroep van de Tuamotuarchipel (Frans-Polynesië). Het atol behoort tot de gemeente Hao. In 2017 was het eiland niet permanent bewoond.

Geografie

Paraoa ligt 53 km ten oosten van Manuhangi, 185 km ten zuiden van Hao en 900 km ten oosten van Tahiti. Het is een bijna rond atol met een lengte van 8,5 km en een breedte van 5,5 km. Het landoppervlak bedraagt 4 km². Het wateroppervlak van de lagune is 14 km².

Geschiedenis

De eerste Europeaan die melding maakte van het eiland is de ontdekkingsreiziger Samuel Wallis in 1767.

Ecologie

Op het eiland komen 39 vogelsoorten voor waaronder zes soorten van de Rode Lijst van de IUCN waaronder de phoenixstormvogel (Pterodroma alba) en de endemische tuamotujufferduif (Ptilinopus coralensis) en tuamotukarekiet (Acrocephalus atyphus).[1]