Paleis Lobkowicz (Praag)

In dit artikel gaan we dieper in op het onderwerp Paleis Lobkowicz (Praag), een concept dat de afgelopen jaren de aandacht heeft getrokken van academici, professionals en het grote publiek. Vanaf de oorsprong tot de huidige relevantie zullen we analyseren hoe Paleis Lobkowicz (Praag) verschillende gebieden van de samenleving heeft beïnvloed en hoe het de manier heeft beïnvloed waarop we ons verhouden, denken en handelen. Op dezelfde manier zullen we verschillende onderzoeken, meningen en perspectieven rond Paleis Lobkowicz (Praag) bespreken, met als doel een alomvattende en verrijkende visie op dit fenomeen te bieden. Maak je klaar om te beginnen aan een ontdekkingsreis en reflectie over Paleis Lobkowicz (Praag)!

Paleis Lobkowicz
tuinzijde van het paleis
tuinzijde van het paleis
Locatie Praag, Tsjechië
Coördinaten 50° 5′ NB, 14° 24′ OL
Algemeen
Kasteeltype paleis
Stijl barokarchitectuur
Huidige functie Duitse ambassade
Monumentale status beschermd
Gebeurtenissen bezetting in 1989
Website Officiële website
zijaanzicht
zijaanzicht
Kaart
Paleis Lobkowicz (Tsjechië)
Paleis Lobkowicz

Paleis Lobkowicz is een paleis in Praag, Tsjechië, dat dienst doet als de ambassade van Duitsland. Het moet niet verward worden met het Paleis Lobkowicz in de Praagse burcht.

Geschiedenis

In opdracht van Franz Karl Graf Přehořovský werd het paleis tussen 1703 en 1707 gebouwd door Giovanni Battista Alliprandi (architect) en Giovanni Pietro della Torre. Sinds 1753 was het barokke paleis in eigendom van de familie Lobkowicz. In de loop van de geschiedenis werden er concerten gegeven door onder meer Ludwig van Beethoven en Carl Maria von Weber.

De familie verkocht het in 1927 aan de staat Tsjecho-Slowakije. Het paleis diende enkele jaren als ambassade voor de Volksrepubliek China.

Nadat de diplomatieke betrekkingen in 1973 werden aangehaald met de Bondsrepubliek Duitsland, werd het de ambassade voor dit land vanaf 1974. In de late zomer van 1989 kwam deze ambassade wereldwijd in het nieuws, toen in de aanloop naar de Val van de Berlijnse Muur duizenden burgers uit de Duitse Democratische Republiek er hun toevlucht zochten en het terrein wekenlang bezetten.