Oswald I van den Bergh

In het artikel van vandaag zullen we het hebben over Oswald I van den Bergh, een onderwerp dat de laatste tijd aan grote relevantie heeft gewonnen. Vanaf het begin tot aan de impact ervan op de hedendaagse samenleving is Oswald I van den Bergh het voorwerp van studie en interesse geweest voor talloze experts op verschillende gebieden. Door de geschiedenis heen heeft Oswald I van den Bergh verschillende veranderingen en transformaties meegemaakt die de evolutie en de invloed ervan op de levens van mensen hebben gemarkeerd. Daarom is het belangrijk om stil te staan ​​en in detail te analyseren wat Oswald I van den Bergh is, wat het belang ervan is en hoe het verschillende gebieden van het dagelijks leven heeft beïnvloed. Via dit artikel zullen we ons verdiepen in de opwindende wereld van Oswald I van den Bergh om de betekenis ervan en de impact ervan op de hedendaagse samenleving beter te begrijpen.

Wapen graven van den Bergh

Oswald I van den Bergh ('s-Heerenberg, 28 februari 1442 - 's-Heerenberg, 1506), gedoopt 's-Heerenbergh 24 april 1442, was ridder, heer van den Bergh (1465-1486) en graaf van den Bergh (1468-1506). Hij was een zoon van Willem II van den Bergh en Locka van Bentheim. Hij had twee jongere broers: Ludolf en Adam van der Leck.

Na de dood van zijn vader in 1465 volgde hij hem op. Hij werd op zijn beurt opgevolgd door zijn oudste zoon Willem III van den Bergh. In 1486 werd Oswald I van den Bergh door keizer Frederik III van het Heilige Roomse Rijk tot rijksgraaf verheven.

Oswald en zijn zoon Willem hadden een conflict met hertog Karel van Gelre. Dit leidde ertoe dat de goederen van Oswald, waaronder het kasteel Nijburg, verbeurd werden verklaard. Pas in 1515, na de dood van Oswald (1506) en Willem (1511), werd door Karel een punt gezet achter het conflict, zodat Willems zoon Oswald II de goederen uiteindelijk weer terug in leen kon krijgen.[1]

Huwelijk en kinderen

Hij trouwde op 20 december 1456 met Elisabeth van Meurs (overleden Keulen, 12 april 1493) begraven Keulen, Dominicanerkerk. Dochter van Vincent van Meurs, graaf van Saarwerden, en Anna van Beieren. Uit dit huwelijk werden de volgende kinderen geboren:

Voetnoten

  1. Nijerborch-Nijburg. Kastelenlexicon.

Zie ook