Orde van Maria Visitatie

In het artikel dat we vandaag presenteren, gaan we ons verdiepen in de fascinerende wereld van Orde van Maria Visitatie. Door de geschiedenis heen is Orde van Maria Visitatie het voorwerp geweest van studie, debat en bewondering, en heeft het de aandacht getrokken van kunstenaars, wetenschappers, filosofen en nieuwsgierigen. Op de volgende pagina's zullen we de verschillende facetten van Orde van Maria Visitatie verkennen, van de impact ervan op de samenleving tot de relevantie ervan op wetenschappelijk gebied. Daarnaast zullen we de invloed ervan op de populaire cultuur analyseren en hoe deze onze percepties en overtuigingen in de loop van de tijd heeft gevormd. Maak je klaar om jezelf onder te dompelen in een onthullende reis door de geschiedenis en het heden van Orde van Maria Visitatie.

De Orde van Maria Visitatie (Latijn: Ordo Visitatio Mariae, afkorting: OVM) (visitandinnen) is een vrouwelijke contemplatieve kloosterorde die in 1610 in het Franse Annecy gesticht werd door Franciscus van Sales en Jeanne F.F. de Chantal. De orde richt zich speciaal op de christelijke opvoeding van meisjes.

De orde groeide snel en in 1641 telde ze al 80 huizen.[1]

In België was er een Brussels Visitandinnenklooster en een in Bergen, terwijl de latere huizen van Kraainem en Vlijtingen nog bestaan. In Nederland was er een Visitandinnenklooster in Tilburg (1885-1986).

De heilige Margaretha-Maria Alacoque (1647–1690) behoorde tot deze orde.