In de wereld van vandaag is Opper-Lausitzs voetbalkampioenschap 1932/33 (Zuidoost-Duitsland) een onderwerp dat de aandacht heeft getrokken van miljoenen mensen over de hele wereld. Of het nu vanwege zijn historische relevantie, zijn impact op de moderne samenleving of zijn invloed op de populaire cultuur is, Opper-Lausitzs voetbalkampioenschap 1932/33 (Zuidoost-Duitsland) is een referentiepunt geworden op verschillende terreinen van het dagelijks leven. Vanaf zijn ontstaan tot op heden is Opper-Lausitzs voetbalkampioenschap 1932/33 (Zuidoost-Duitsland) het voorwerp geweest van studie, debat en bewondering, wat aanleiding heeft gegeven tot een breed scala aan perspectieven en meningen over de kwestie. In dit artikel zullen we enkele van de meest prominente facetten van Opper-Lausitzs voetbalkampioenschap 1932/33 (Zuidoost-Duitsland) en de betekenis ervan in de huidige context onderzoeken.
Geld-Weiß Görlitz werd kampioen en STC Görlitz vicekampioen. Beide clubs plaatsten zich voor de Zuidoost-Duitse eindronde. Net als vorig jaar werden de clubs uit Bergland, Neder-Silezië en Opper-Lausitz in een aparte groep gezet. Terwijl de drie sterkste competities speelden voor de titel kon de groepswinnaar van de andere groep enkel kans maken op een ticket voor de nationale eindronde. Geld-Weiß werd laatste terwijl STC groepswinnaar werd. STC speelde nog tegen Vorwärts-RaSpo Gleiwitz voor deelname aan de nationale eindronde, maar verloor dit.
Na dit seizoen kwam de Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij aan de macht en werd de competitie grondig geherstructureerd. De overkoepelende voetbalbonden werden afgeschaft en ruimden plaats voor 16 Gauliga's. De clubs uit de Opper-Lausitzse competitie gingen in de nieuwe Gauliga Schlesien spelen. Enkel STC Görlitz plaatste zich hiervoor.
De andere clubs gingen in de Bezirksliga spelen, sommige clubs werden overgeheveld naar de competitie van Berlin-Brandenburg.