Onze-Lieve-Vrouw ten Hemelopnemingkerk (Voorburg)

In dit artikel zullen we de fascinerende wereld van Onze-Lieve-Vrouw ten Hemelopnemingkerk (Voorburg) verkennen, een onderwerp dat de aandacht heeft getrokken van miljoenen mensen over de hele wereld. Onze-Lieve-Vrouw ten Hemelopnemingkerk (Voorburg) is door de jaren heen het onderwerp geweest van meerdere studies en onderzoek, en de impact ervan op de moderne samenleving valt niet te ontkennen. Sinds de ontdekking ervan heeft Onze-Lieve-Vrouw ten Hemelopnemingkerk (Voorburg) tot eindeloze debatten en controverses geleid, waardoor een ongekende belangstelling voor verschillende kennisgebieden is gewekt. In de volgende regels zullen we dieper ingaan op de meest relevante details over Onze-Lieve-Vrouw ten Hemelopnemingkerk (Voorburg), waarbij we de geschiedenis, de invloed ervan vandaag en de toekomstperspectieven die het biedt onderzoeken. Het maakt niet uit of u een expert op dit gebied bent of gewoon nieuwsgierig, dit artikel geeft u een verrijkende en complete kijk op Onze-Lieve-Vrouw ten Hemelopnemingkerk (Voorburg).

Onze-Lieve-Vrouw ten Hemelopnemingkerk
Onze-Lieve-Vrouw ten Hemelopnemingkerk
Plaats Voorburg
Denominatie Rooms-katholiek
Gewijd aan Maria-Tenhemelopneming
Coördinaten 52° 4′ NB, 4° 21′ OL
Gebouwd in 1925
Restauratie(s) 2022
Monumentale status Rijksmonument
Monument­nummer 524459
Architectuur
Architect(en) Piet Buskens
Bouwmateriaal Baksteen
Portaal  Portaalicoon   Christendom

De Onze-Lieve-Vrouwe ten Hemelopnemingkerk is een Rooms-Katholieke kerk aan de Laan van Nieuw Oosteinde in de Nederlandse plaats Voorburg. De uit 1925 daterende kerk is gebouwd in traditionalistische stijl, heeft een daktoren en smalle ramen en is gebouwd volgens het vrijwel identieke ontwerp van de Sint-Franciscus van Assisiëkerk in Heerlen van twee jaar eerder. Het interieur wordt gedekt door een schuinlopend bakstenen tongewelf. Deze door architect Petrus Gerardus Buskens, een katholieke bouwer uit Rotterdam, gebouwde kerk is per 1 januari 2008 aan de eredienst onttrokken.

Het complex van de O.L.V ten Hemelopnemingkerk en pastorie met omringende muren is een rijksmonument.[1] In 2022 is de kerk omgebouwd tot appartementsgebouw met inachtneming van het monumentale karakter.[2]


Zie de categorie Onze Lieve Vrouw Tenhemelopnemingkerk (Voorburg) van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.