Olympisch Stadion (Tokio)

In de wereld van vandaag is Olympisch Stadion (Tokio) een onderwerp van grote relevantie en interesse geworden. Met de vooruitgang van de technologie en de mondialisering is var1 steeds belangrijker geworden in het dagelijks leven van mensen. Of het nu op het werk, in de sociale of in de persoonlijke sfeer is, Olympisch Stadion (Tokio) is een onderwerp van debat en reflectie geworden dat alle sferen van de samenleving doorkruist. In dit artikel zullen we de verschillende dimensies en perspectieven van Olympisch Stadion (Tokio) verkennen, en de impact ervan op verschillende aspecten van het leven van mensen analyseren.

Olympisch Stadion
Olympisch Stadion
Plaats 10-2, Kasumigaokacho, Shinjuku, Tokio
Capaciteit 57.363
Geopend 1958
Architect(en) Mitsuo Katayama
Eigenaar Nationaal Agentschap voor de bevordering van sport en gezondheid
Eerste wedstrijd Aziatische Spelen 1958
Gesloten 2014
Afgebroken 2015
Veldafmetingen 107 x 71 m
Website Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Sport

Het Olympisch Stadion (国立霞ヶ丘陸上競技場, Kokuritsu Kasumigaoka Rikujo Kyogijo) was het stadion in Tokio waar de Olympische Zomerspelen van 1964 werden gehouden, maar ook de Wereldkampioenschappen atletiek van 1991.

Het stadion werd gebouwd op de plaats van het in 1924 gebouwde Meiji Shrine Outer Park Stadium. De bouw werd voltooid 1958, waarna er in hetzelfde jaar de Aziatische Spelen 1958 plaatsvonden. Van 1980 tot 2005 werd de wereldbeker voetbal voor clubteams in het stadion gespeeld. In 1991 vonden er de wereldkampioenschappen atletiek plaats. Op Nieuwjaarsdag wordt er de Japanse Emperor's Cup gespeeld en jaarlijks vindt er de finale van de J-League Cup plaats.

Het stadion werd gesloten in 2014 en afgebroken in 2015. De site werd herbruikt voor de bouw van een groter Nieuw Olympisch Stadion dat gebruikt werd bij de Olympische Zomerspelen en Paralympische Zomerspelen 2020, zoals in 2021 gehouden.

Zie de categorie National Olympic Stadium (Tokyo) van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.