Noorse Zee

In de wereld van vandaag is Noorse Zee een onderwerp van grote relevantie en interesse geworden. Of het nu vanwege de impact ervan op de samenleving, de economie, de politiek of het dagelijks leven van mensen is, Noorse Zee is erin geslaagd de aandacht van verschillende sectoren en doelgroepen te trekken. Naarmate de tijd vordert, is de belangstelling voor Noorse Zee toegenomen, wat eindeloze debatten, onderzoek en tegenstrijdige meningen heeft opgeleverd. In deze context is het essentieel om volledig te begrijpen wat var1 is, wat de implicaties ervan zijn en hoe het de samenleving als geheel beïnvloedt. Daarom zal dit artikel het onderwerp Noorse Zee op een brede en gedetailleerde manier behandelen, om een ​​brede en volledige visie te bieden op het belang en de impact ervan in de wereld van vandaag.

Noorse Zee
Noorse Zee
Locatie Tussen Spitsbergen, Noorwegen en IJsland
Zee Atlantische Oceaan
Oppervlakte 1.380.000 km² km²
Diepte (max.) 3970 m
Diepte (gem.) 1600-1750 m
Portaal  Portaalicoon   Geografie

De Noorse Zee is een zee in Noord-Europa. De Noorse Zee is een randzee van de Atlantische Oceaan en maakt in tegenstelling tot de aangrenzende Noordzee en de Barentszzee geen deel uit van een continentaal plat, maar bereikt een diepte van 3970 meter.

Met de wijzers van de klok mee liggen volgende gebieden rond de zee: de IJslandzee in het zuidwesten, Jan Mayen en de Groenlandzee in het westen, Spitsbergen in het noorden, de Barentszzee in het noordoosten, Noorwegen in het oosten, de Noordzee en de Shetlandeilanden (Verenigd Koninkrijk) in het zuiden, de Faeröer en de Atlantische Oceaan in het zuidwesten en IJsland in het westen.

De grootste stad die min of meer aan de Noorse Zee ligt is de Noorse stad Trondheim.

Zie de categorie Norwegian Sea van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.