MiG MFI

In de wereld van MiG MFI zijn er eindeloze aspecten en standpunten die kunnen worden onderzocht en besproken. Van de geschiedenis tot de impact ervan op de hedendaagse samenleving: MiG MFI is een onderwerp dat door de jaren heen de aandacht en interesse van veel mensen heeft getrokken. Of het nu gaat om het leven van MiG MFI, zijn belang in een bepaalde context, of zijn professionele invloed, er zijn verschillende perspectieven en benaderingen die kunnen worden gevolgd bij de benadering van dit onderwerp. In dit artikel zullen we verschillende aspecten van MiG MFI onderzoeken en de relevantie ervan in verschillende contexten analyseren, waardoor we een dieper inzicht krijgen in de betekenis en impact ervan.

MiG-MFI of MiG 1.44
De MiG 1.44 op de MAKS luchtvaartshow in 2015
De MiG 1.44 op de MAKS luchtvaartshow in 2015
Algemeen
Rol Technology demonstrator
Bemanning 1
Status
Eerste vlucht 29 februari 2000
Aantal gebouwd 1
Gebruik Rusland
Afmetingen
Lengte 21,7 m
Hoogte 4,5 m
Spanwijdte 17 m
Gewicht
Leeggewicht 18.000 kg
Max. gewicht 37.000 kg
Prestaties
Topsnelheid ±Mach 2,35
Vliegbereik 4000 km
Dienstplafond 17.000 m
Bewapening
Boordgeschut 30 mm Grjazev-Sjipoenov GSj-30-1 met 250 granaten
Portaal  Portaalicoon   Luchtvaart

De MiG-MFI of MiG-1.44 (Russisch: Микоян МиГ-1.44) (NAVO-Codenaam: Flatpack) was een Russisch gevechtsvliegtuig van het ontwerpbureau Mikojan, ontwerp 1.44 uit de MiG "mnogofoenktsionalny frontovoj istrebitel" (MFI). Dit vliegtuig was een technologiedemonstrator en ontwikkeld door het Mikoyan-ontwerpbureau als antwoord op de Advanced Tactical Fighter (ATF) van de VS. Het toestel bevatte veel aspecten van straaljagers van de vijfde generatie, zoals geavanceerde avionica, stealth-technologie, superieure wendbaarheid en kon opereren op supersonische kruissnelheid.

De ontwikkeling van het ontwerp was langdurig en werd gekenmerkt door herhaald en langdurig uitstel, vanwege een chronisch gebrek aan budget. De MiG 1.44 maakte zijn eerste vlucht in februari 2000, negen jaar achterliggend op schema, en werd later dat jaar geannuleerd. Aanvankelijk werd het toestel door de westelijke mogendheden gezien als de mogelijke opvolger van de MiG-29 Fulcrum.

De MiG MFI maakte gebruik van conventioneel opstijgen en landen evenals zijn westerse tegenpolen, de F-22 Raptor en de F-35 JSF.

Zie de categorie Mikoyan-Gurevich MiG-1.44 van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.