Marie Isabelle van Orléans

In de wereld van vandaag is Marie Isabelle van Orléans een onderwerp van grote relevantie en discussie. Met de vooruitgang van de technologie en de mondialisering is Marie Isabelle van Orléans een sleutelelement geworden in onze samenleving, dat verschillende aspecten van het dagelijks leven beïnvloedt. Van economie tot politiek: Marie Isabelle van Orléans heeft op alle gebieden tot discussies en reflecties geleid. Daarom is het essentieel om dit fenomeen grondig te analyseren, de implicaties ervan te begrijpen en oplossingen te zoeken voor de uitdagingen die het met zich meebrengt. In dit artikel zullen we verschillende perspectieven op Marie Isabelle van Orléans onderzoeken, van de oorsprong tot de impact ervan vandaag, met als doel een compleet en verrijkend overzicht van dit zeer relevante onderwerp te bieden.

Maria Isabelle van Orléans

Marie Isabelle van Orléans (Sevilla, 21 september 1848 - Villamanrique de la Condesa, 20 juli 1919) was een Frans-Spaanse prinses uit het huis Bourbon.

Zij was de oudste dochter van Anton van Orléans-Montpensier en Luisa Fernanda van Spanje. Zij was een kleindochter van burgerkoning Lodewijk Filips en van de Spaanse koning Ferdinand VII.

Huwelijk en kinderen

Op 30 mei 1864 trad ze te Kingston upon Thames in het huwelijk met haar neef Phillipe van Orléans, de oudste zoon van Ferdinand Filips van Orléans.
Uit dit huwelijk werden acht kinderen geboren:

Door haar huwelijk kreeg ze de titel Gravin van Parijs. Aanvankelijk woonde het paar in Engeland, daar de Bourbons uit Frankrijk waren verbannen. Haar man bleef - overigens onsuccesvol - aanspraak maken op de Franse troon. De prinses overleed in Sevilla en werd bijgezet in het Escorial.