Maria Tesselschadeprijs

In dit artikel gaan we het onderwerp Maria Tesselschadeprijs en de impact ervan op onze hedendaagse samenleving onderzoeken. Maria Tesselschadeprijs is een skin die de aandacht heeft getrokken van zowel experts als enthousiastelingen, en de relevantie ervan is de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. In dit artikel zullen we verschillende facetten van Maria Tesselschadeprijs onderzoeken, van de geschiedenis en evolutie ervan tot de implicaties ervan in de wereld van vandaag. Door middel van gedetailleerde analyse hopen we licht te werpen op dit onderwerp en onze lezers een dieper inzicht te geven in Maria Tesselschadeprijs en het belang ervan in de moderne wereld.

Maria Tesselschadeprijs (of MTPrijs) is de prijs genoemd naar Maria Tesselschade Roemers Visscher. De prijs bestaat sinds het 140-jarig jubileum van de vrouwenvereniging Tesselschade-Arbeid Adelt in 2011 en wordt iedere vijf jaar uitgereikt aan vrouwen die een rolmodel zijn voor andere vrouwen. Het gaat hierbij om vrouwen die ondanks tegenslagen, verdrukking of andere moeilijke omstandigheden zichzelf wisten te ontplooien waardoor zij economische onafhankelijkheid van zichzelf bereikten of voor anderen mogelijk hebben gemaakt. Genomineerden dienen aan het volgende profiel te voldoen[1]:

  • Sociaal en maatschappelijk bewogen
  • Het vermogen gezin en werk te combineren
  • Succesvol binnen haar professie
  • Rolmodel voor andere vrouwen
  • Heeft grenzen doorbroken

De prijs wordt door een jury van wisselende samenstelling gekozen uit vijf genomineerden. De winnaar ontvangt een bronzen beeld met de titel "Losmaken - loslaten"[2] van de kunstenares Netty Werkman.

Jaar Winnares
2016 Lativa El Ouali Oprichtster Peutercollege in Rotterdam
2011 Willie Nentjes - van Urk Oprichtster De Roos van Saron