In de wereld van vandaag is Maria Boodschapkerk (Goirle) een terugkerend en zeer belangrijk gespreksonderwerp op verschillende gebieden geworden. De relevantie ervan heeft de grenzen overschreden en heeft de aandacht getrokken van zowel experts, academici als gewone mensen. De invloed van Maria Boodschapkerk (Goirle) is merkbaar in de samenleving, de economie, de politiek en de cultuur, en genereert een aanzienlijke impact op de manier waarop mensen met elkaar omgaan en functioneren in hun omgeving. Dit artikel probeert het fenomeen Maria Boodschapkerk (Goirle) diepgaand te analyseren, de meerdere dimensies ervan te verkennen en een alomvattend perspectief te bieden dat ons in staat stelt de reikwijdte ervan en de implicaties ervan voor het heden en de toekomst te begrijpen.
De Maria Boodschapkerk is een voormalige parochiekerk in de Noord-Brabantse plaats Goirle. Het kerkgebouw is gelegen aan de Van Malsenstraat 11.
Deze kerk werd gebouwd in 1939-1940 naar ontwerp van Kees de Bever voor de tweede parochie van Goirle. In 2000 fuseerden de drie toenmalige parochies in Goirle tot één parochie.
In 2010 werd de kerk onttrokken aan de eredienst. De kerkruimte werd daarna nog tijdelijk verhuurd aan de plaatselijke toneelvereniging, om vanaf 2023 te worden verbouwd tot appartementen.
Het betreft een bakstenen basilicale kruiskerk in de stijl van de Delftse School en vormgegeven als een christocentrische kerk met verhoogd koor waarop zich een torentje bevindt.