In dit artikel gaan we dieper in op het onderwerp Manhwa, een concept dat de afgelopen jaren de aandacht heeft getrokken van academici, professionals en het grote publiek. Vanaf de oorsprong tot de huidige relevantie zullen we analyseren hoe Manhwa verschillende gebieden van de samenleving heeft beïnvloed en hoe het de manier heeft beïnvloed waarop we ons verhouden, denken en handelen. Op dezelfde manier zullen we verschillende onderzoeken, meningen en perspectieven rond Manhwa bespreken, met als doel een alomvattende en verrijkende visie op dit fenomeen te bieden. Maak je klaar om te beginnen aan een ontdekkingsreis en reflectie over Manhwa!
Manhwa is een algemene term voor Koreaanse strips en cartoons. De term wordt vooral in Westerse landen als zodanig gebruikt.[1]
Manhwa is sterk beïnvloed door de moderne geschiedenis van Korea, wat heeft geleid tot een grote diversiteit aan vormen en genres. De bekendste vorm doet denken aan manga.
Enkele karakteristieken van Manhwa zijn:
Manhwa wordt vaak als realistischer gezien dan manga.[3]
Er zijn een aantal uitgevers gespecialiseerd in het publiceren van Koreaanse strips buiten Korea. Het woord manhwa is echter nog niet zo bekend als manga, maar de twee industrieën kunnen wel al worden gezien als elkaars gelijken.
Enkele Koreaanse uitgevers van manhwa zijn:
Noord-Amerikaanse uitgevers zijn:
In tegenstelling tot bij manga, zijn animatieseries gebaseerd op manhwa’s nog vrij zeldzaam. Er waren wel een paar grote hits in de jaren 80 en 90 zoals Dooly en Fly! Superboard. Live-action bewerkingen komen wel meer voor, zoals Full House in 2004 en Goong ("Palace" or "Princess Hours") in 2006.