Luis Miguel Sánchez Cerro

In dit artikel zullen we het onderwerp Luis Miguel Sánchez Cerro diepgaand onderzoeken, waarbij we de oorsprong, evolutie, impact en mogelijke toekomstperspectieven analyseren. Luis Miguel Sánchez Cerro is door de geschiedenis heen het onderwerp van belangstelling en debat geweest en heeft verschillende aspecten van de samenleving, cultuur en politiek beïnvloed. In de volgende paragrafen zullen we dieper ingaan op de betekenis, de implicaties en de relevantie ervan in de huidige context, waarbij we licht werpen op de verschillende facetten waaruit dit fenomeen bestaat. Daarnaast zullen we verschillende benaderingen en meningen onderzoeken om een ​​alomvattend en evenwichtig beeld te bieden, waardoor de lezer een breder en dieper inzicht krijgt in Luis Miguel Sánchez Cerro.

Luis Miguel Sánchez Cerro
Luis Miguel Sánchez Cerro
Geboren 12 augustus 1889
Geboorteplaats Piura
Overleden 30 april 1933
Overlijdensplaats Lima
Partij Unión Revolucionaria
41e president van Peru
Ambtstermijn 27 augustus 1930 - 1 maart 1931
8 december 1931 - 30 april 1933
Voorganger Manuel María Ponce Brousset
David Samanez Ocampo
Opvolger Mariano Holguín
Óscar R. Benavides
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Luis Miguel Sánchez Cerro (Piura, 12 augustus 1889 - Lima, 30 april 1933) was een Peruviaans officier en president van Peru. Als luitenant-kolonel maakte hij met een staatsgreep een einde aan het 11 jaar durende dictatorschap van Augusto Leguía y Salcedo. Nadat Manuel María Ponce Brousset het presidentschap voor 2 dagen had overgenomen werd Cerro op 27 augustus 1930 gekozen als nieuwe president.

Na 6 maanden werd Cerro in ballingschap gestuurd en vervangen door Mariano Holguín als president. Hij stelde zich bij de Peruviaanse presidentsverkiezingen van 1931 kandidaat voor de Unión Revolucionaria en werd zo voor de tweede maal president.

Op 30 april 1933 schoot Abelardo de Mendoza, een lid van de Partido Aprista Peruano, hem door het hart op de Hipódromo de Santa Beatriz. Hij bevond zich hier om 20.000 nieuwe rekruten te bekijken voor een oorlog met Colombia.