Lexmark

In de wereld van vandaag is Lexmark een onderwerp van groot belang dat nog steeds belangstelling en debat genereert. Lexmark is lange tijd een ontmoetingsplaats geweest voor een grote verscheidenheid aan meningen, en de relevantie ervan blijft vandaag de dag toenemen. Of het nu gaat om historische, culturele, sociale of politieke aspecten, Lexmark blijft een onderwerp van constante relevantie en blijft de nieuwsgierigheid en interesse wekken van een breed spectrum van doelgroepen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de verschillende aspecten van Lexmark, waarbij we het belang en de implicaties ervan in verschillende contexten onderzoeken.

Lexmark International, Inc.
Logo
Lexmark
Oprichting 1991
Oprichter(s) IBM
Sleutelfiguren Allen Waugerman CEO
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Hoofdkantoor 740 W. New Circle Road
Lexington, Kentucky
Werknemers 8659 (2023, waarvan 26% in Noord-Amerika)
Producten Printers
Inktcartridges
kopieerapparaten
Papier
Website (en) Lexmark.com
Portaal  Portaalicoon   Economie

Lexmark is een Amerikaans bedrijf, dat vooral actief is op het gebied van kantoorartikelen als printers, inktcartridges, kopieerapparaten en papier. Het bedrijf ontstond in 1991 als een onderdeel van IBM, maar werd in 1995 zelfstandig. Een gedeelte van Lexmark heeft zich gericht op het ontwikkelen van software voor bedrijven.

IBM voorzag destijds een papierloze maatschappij waarin geen markt meer zou zijn voor printers, en beloofde haar als Lexmark verzelfstandigde printerdivisie een aantal jaren niet zelf opnieuw een printerdivisie te beginnen. Toen die periode voorbij was wist IBM niet hoe snel ze weer met een eigen printerlijn moesten komen, want natuurlijk is het verkopen van printers nog steeds goede business.

De naam "Lexmark" komt voort uit het feit dat het hoofdkantoor van de IBM-printerdivisie gevestigd was in Lexington, Kentucky.

In 2016 kwam het bedrijf in handen van Apex Technology, PAG Asia Capital en Legend Capital.[1]

Op 23 december 2024 maakte Xerox een overnamebod bekend op Lexmark ter waarde van US$ 1,5 miljard.[2] Met deze overname versterkt Xerox zijn zijn positie in de kleurenprintmarkt en verdubbelt bijna in omvang. De combinatie heeft meer dan 200.000 klanten in 170 landen en beschikt over 125 fabricage- en distributiecentra in 16 landen.