Levendbarende padden

In dit artikel wordt het onderwerp Levendbarende padden behandeld, met als doel een uitgebreide analyse van dit probleem te geven. Levendbarende padden is tegenwoordig een relevant onderwerp en de studie ervan is op verschillende gebieden van het grootste belang. Met dit schrijven willen we een alomvattende visie op Levendbarende padden bieden, waarbij we de verschillende facetten, implicaties en mogelijke oplossingen ervan onderzoeken. Verschillende gezichtspunten zullen worden behandeld en verschillende benaderingen zullen worden geanalyseerd om de complexiteit rondom Levendbarende padden volledig te begrijpen. Dit artikel heeft tot doel een debat rond Levendbarende padden op gang te brengen en reflectie en de uitwisseling van ideeën onder de lezers te bevorderen.

Levendbarende padden
Nectophrynoides asperginis
Taxonomische indeling
Rijk:Animalia (Dieren)
Stam:Chordata (Chordadieren)
Klasse:Amfibia (Amfibieën)
Orde:Anura (Kikkers)
Familie:Bufonidae
Geslacht
Nectophrynoides
Noble, 1926
Afbeeldingen op Wikimedia Commons Wikimedia Commons
Levendbarende padden op Wikispecies Wikispecies
Portaal  Portaalicoon   Biologie
Herpetologie

Levendbarende padden[1] (Nectophrynoides) zijn een geslacht van kikkers uit de familie padden (Bufonidae).[2]

De groep werd voor het eerst wetenschappelijk beschreven door Alfred Noble in 1926. Oorspronkelijk werd de wetenschappelijke naam Tornierobates gebruikt. Er zijn dertien verschillende soorten, inclusief de pas in 2007 ontdekte soort Nectophrynoides paulae. Alle soorten zijn endemisch in het Afrikaanse land Tanzania.[3]

Van een aantal soorten is bekend dat de jongen levend worden geboren, wat uniek is binnen de kikkers. Hiervoor is noodzakelijk dat een inwendige bevruchting plaatsvindt, wat eveneens zeer uitzonderlijk is, kikkers hebben namelijk geen penis.

Soorten

Geslacht Nectophrynoides