In dit artikel gaan we Lennart van der Meulen en de impact ervan op verschillende aspecten van het dagelijks leven onderzoeken. We zullen ons verdiepen in verschillende perspectieven en analyses om de invloed ervan op de samenleving, economie, politiek en cultuur beter te begrijpen. Lennart van der Meulen is door de geschiedenis heen het onderwerp van studie en debat geweest, en de relevantie ervan blijft vandaag de dag van fundamenteel belang. Met dit artikel willen we onderzoeken hoe Lennart van der Meulen onze wereld heeft gevormd en nog steeds vormgeeft, en hoe we de uitdagingen en kansen ervan in de toekomst kunnen begrijpen en aanpakken.
Lennart van der Meulen (Delft, 23 maart 1959 – 10 juni 2024) was een Nederlands (omroep)bestuurder. Hij was 14 jaar lang, van 2009 tot 2023, algemeen directeur van de VPRO.
Na een studie Bestuurskunde in Stockholm en Sociale Wetenschappen in Utrecht ging Van der Meulen in 1986 aan de slag bij D66. Dit deed hij eerst als stafmedewerker en later als landelijk campagneleider.
Van der Meulen rondde zijn politieke carrière af als politiek adviseur van de staatssecretaris voor media en cultuur, Aad Nuis. In 1997 zette hij zijn loopbaan verder als Commissaris programmatoezicht bij het Commissariaat voor de Media. Hij was onder andere columnist bij Adformatie, voorzitter van Filminvesteerders Nederland en netcoördinator van Nederland 3 en Nederland 2 voordat hij in 2009 algemeen directeur werd van de VPRO.
In maart 2023 was hij door ziekte genoodzaakt zijn functie als directeur over te dragen. Hierop werd hij ditzelfde jaar geridderd.[1] Van der Meulen overleed een jaar later, op 10 juni 2024, op 65-jarige leeftijd aan de gevolgen van galwegkanker.[2]
Verder heeft Van der Meulen bestuursfuncties bekleed voor onder andere het Holland Festival, de Stichting filmeducatie The Moviezone, de Stichting Investeringsfaciliteit voor de Film, het College van Omroepen (CVO) en Kunsten ‘92 en de Scholenstichting St. Michaël.