In het artikel van vandaag gaan we gedetailleerd in op Latrelatie, een onderwerp dat de aandacht heeft getrokken van miljoenen mensen over de hele wereld. Latrelatie is een onderwerp dat op verschillende gebieden tot veel discussie heeft geleid en grote belangstelling in de samenleving heeft gewekt. In dit artikel zullen we verschillende aspecten met betrekking tot Latrelatie analyseren, van de oorsprong tot de impact ervan vandaag de dag. We zullen de verschillende dimensies ervan onderzoeken, de relevantie ervan vandaag de dag en de implicaties die het heeft voor verschillende sectoren. Daarnaast zullen we de meningen van experts over dit onderwerp onderzoeken, evenals de ervaringen van mensen die rechtstreeks door Latrelatie zijn getroffen. Zonder enige twijfel is dit een fascinerend onderwerp dat het verdient om diepgaand onderzocht te worden. Ga met ons mee op deze fascinerende ontdekkingsreis over Latrelatie!
Een latrelatie is een vaste relatie waarbij de partners niet samenwonen.[1] In Nederland heeft ongeveer 1 op de 5 mensen die niet samenwonen een latrelatie. Vooral alleenstaande mensen tot 30 jaar combineren zelfstandig wonen met een relatie. Meer dan 90 procent van deze jonge latters wil op termijn wel samenwonen of trouwen.
Juist op hogere leeftijd hebben mensen de voorkeur om te blijven latten. Van de lattende vijftigplussers willen 4 op de 10 op termijn trouwen of samenwonen. De meerderheid wil dus alleen blijven wonen. Onder vrouwen is die wens om alleen te blijven wonen nog sterker dan onder mannen.[2]
Latten kan consequenties hebben voor een AIO-uitkering.[3]
LAT is een afkorting van de Engelse woorden living apart together ('samen gescheiden wonen'), een term die bedacht werd voor de Nederlandse film Frank en Eva.