Tegenwoordig is Lang en gelukkig (toneelstuk) een onderwerp dat grote belangstelling en debat in de samenleving genereert. Al tientallen jaren is Lang en gelukkig (toneelstuk) een constant onderwerp van gesprek, dat de aandacht trekt van mensen van alle leeftijden en interesses. Of het nu vanwege de impact ervan op ons dagelijks leven, in de politiek, in de wetenschap of in de populaire cultuur is, Lang en gelukkig (toneelstuk) is erin geslaagd zichzelf te positioneren als een relevant element in het leven van mensen. In dit artikel zullen we verschillende aspecten van Lang en gelukkig (toneelstuk) onderzoeken, van de geschiedenis tot de impact ervan op de wereld van vandaag, om het belang ervan en de rol die het speelt in ons leven te begrijpen.
Lang en gelukkig is een Nederlands toneelstuk dat in het seizoen 2007/2008 door het Ro Theater werd opgevoerd. In het toneelstuk worden de sprookjes Assepoester en Roodkapje gemoderniseerd en samengevoegd tot een komische toneelvoorstelling. Pieter Kramer regisseerde het toneelstuk dat door Don Duyns geschreven was. Het decorontwerp was van Niek Kortekaas en de kostuums van Sabine Snijders. Alex Klaasen schreef de nieuwe liedteksten bij de bestaande liedjes. Het stuk wordt dikwijls door amateurgezelschappen in Nederland en Vlaanderen opgevoerd. In seizoen 2013/ 2014 werd het stuk door het Rotheater in reprise gebracht, in de originele bezetting.
In elk theater speelde kinderen van de plaatselijke balletschool de rollen van Dansende Elfjes en Lakeitjes.
Op 14 oktober 2010 ging de door Pieter Kramer geregisseerde film Lang en gelukkig in première. Het scenario was van Don Duyns. Alle acteurs, op uitzondering van Guus Dam, uit het toneelstuk spelen ook mee in de film.