In dit artikel zullen we de impact van Lan Xang 1e Interregnum op verschillende gebieden van het dagelijks leven onderzoeken. Van zijn invloed op de technologie tot zijn rol in de samenleving is Lan Xang 1e Interregnum een onderwerp geworden dat steeds relevanter wordt in de hedendaagse wereld. Door middel van een diepgaande analyse zullen we onderzoeken hoe Lan Xang 1e Interregnum de manier heeft gevormd waarop we omgaan met de wereld om ons heen, evenals de implicaties die dit heeft voor de toekomst. Vanaf het ontstaan tot aan de huidige aanwezigheid probeert dit artikel licht te werpen op de cruciale rol die var1 speelt in ons dagelijks leven, en hoe de invloed ervan ons heden en de toekomst zal blijven vormgeven.
Het Eerste interregnum was een driejarige periode (1438-1441) waarin het Zuidoost-Aziatische koninkrijk Lan Xang geen koning kende.
Na de dood van koningin Kaeva Kumari (Keo Phim Fa) en de verwarrende periode voor en tijdens haar bewind was er niemand die de troon durfde te bestijgen. In deze periode waren er twee monniken en vier geleerde mannen die de staatszaken behartigden. De namen van de monniken waren: Phra Maha Satthatoko en Phra Maha Samuttakote. De vier geleerde mannen waren de zonen van Norasing, Noradet en Norarat die naar Lan Xang waren gekomen vanuit Cambodja in de tijd van koning Fa Ngum. Samen met enkele nobelen stabiliseerden zij het land en bestuur en nodigden uiteindelijk prins Sao Tia Kaphat opnieuw uit om het land te besturen. Hij accepteerde en besteeg de troon in 1441.