Lachesis (mythologie)

Tegenwoordig is Lachesis (mythologie) een onderwerp van grote relevantie en interesse voor een grote verscheidenheid aan mensen over de hele wereld. Met de vooruitgang van de technologie en de mondialisering is var1 een belangrijk discussiepunt geworden op verschillende gebieden, van politiek tot wetenschap, inclusief cultuur en samenleving. De meningen en perspectieven over Lachesis (mythologie) zijn divers en veranderen, waardoor het een spannend en voortdurend evoluerend onderwerp is. In dit artikel zullen we verschillende aspecten van Lachesis (mythologie) onderzoeken, vanaf de oorsprong en invloed ervan vandaag, tot de mogelijke toekomstige implicaties die het kan hebben. Daarnaast zullen we verschillende standpunten en argumenten hierover analyseren, met als doel een complete en verrijkende visie op Lachesis (mythologie) te bieden.

Lachesis
Λάχεσις
Lachesis
Gedaante Schikgodin
Verwantschap
Ouders Zeus en Themis
Siblings Clotho en Atropos
Prent van Lachesis, Pierre-Paul Prud'hon
Prent van Lachesis, Pierre-Paul Prud'hon
Portaal  Portaalicoon   Religie
Lachesis op het Puteal de la Moncloa, bronhoofd in marmer, Neo-attische stijl uit de 2e eeuw na Christus, Nationaal Archeologisch museum (Madrid)

Lachesis (Oudgrieks: Λάχεσις) of de verdeelster is de tweede van de drie Schikgodinnen of Moirae uit de Griekse mythologie. Zij bepaalde de lengte van de levensdraad van elke mens, hoe langer de draad, hoe langer de persoon bleef leven. Haar zussen Clotho en Atropos stonden respectievelijk in voor het weven en doorknippen van de draad. Hun oorsprong is onzeker. Vele teksten hebben het over drie dochters van Zeus en de titane Themis, hoewel Hesiodus hen in zijn werk de dochters van Nyx (godin van de nacht) noemde.

De Romeinse tegenhanger was Decima (de tiende).

Zie de categorie Lachesis (mythology) van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.