In de wereld van vandaag is Koffieboon een onderwerp geworden dat van groot belang is voor een breed scala aan mensen. Van de impact ervan op de samenleving tot de invloed ervan op de technologie: Koffieboon heeft op verschillende gebieden tot debat en reflectie geleid. Of het nu vanuit historisch, economisch, wetenschappelijk of cultureel perspectief is, Koffieboon is het onderwerp geweest van studie en analyse door specialisten en experts in het veld. In dit artikel gaan we dieper in op het belang van Koffieboon en hoe dit ons dagelijks leven heeft beïnvloed.
Een koffieboon is een zaad van de koffieplant. Deze zaden worden koffiebonen genoemd maar botanisch gezien is dit niet juist. De vrucht van de koffieplant is een steenvrucht, een vrucht met een dikke harde pit en een dun laagje vruchtvlees. Deze pit (oftewel zaad) lijkt echter sterk op een boon wordt daarom koffieboon genoemd. Koffie wordt gemaakt van de ontvelde, gedroogde, geroosterde en gemalen zaden van de koffieplant.
De koffiebessen hebben zo'n acht maanden nodig voordat ze rijp genoeg zijn om geplukt te worden. In deze acht maanden verkleuren ze van groen naar rood. Voor de duurdere koffie worden de bessen nog weleens selectief geplukt, maar meestal worden alle bessen geplukt, zowel de rode als de groene. Hierna volgt eventueel nog een selectie waarbij de mindere bessen worden weggegooid.
Dit artikel of een eerdere versie ervan is (gedeeltelijk) afgesplitst vanaf een ander artikel op de Nederlandstalige Wikipedia, dat onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen valt. Zie deze pagina voor de bewerkingsgeschiedenis.