In de moderne wereld heeft Klips ve Onlar een ongekende relevantie gekregen op verschillende gebieden van de samenleving. Van de impact ervan op de economie tot de invloed ervan op cultuur en politiek: Klips ve Onlar is een onderwerp van constante belangstelling geworden voor mensen van alle leeftijden en achtergronden. In dit artikel zullen we de verschillende dimensies van Klips ve Onlar grondig onderzoeken, waarbij we de evolutie ervan in de loop van de tijd en de impact ervan op de wereld van vandaag analyseren. Vanaf zijn oorsprong tot zijn relevantie vandaag de dag heeft Klips ve Onlar een onuitwisbare stempel gedrukt op de geschiedenis van de mensheid, en zijn aanwezigheid blijft de koers van onze samenleving bepalen.
Klips ve Onlar was een Turkse band uit de jaren tachtig.
Ze vertegenwoordigden Turkije op het Eurovisiesongfestival 1986 in Bergen met het nummer Halley waar ze 9de eindigde. Het was de hoogste notering voor het land sinds de eerste deelname in 1975 en pas 11 jaar later zou Şebnem Paker die plaats verbeteren.
De groep die Eurovision Şarkı Yarışması, de Turkse voorronde, won bestond uit Sevingül Bahadır, Gür Akad, Emre Tukur, Derya Bozkurt en Seden Kutlubay. Deze laatste weigerde echter naar het songfestival te gaan, er werd gezegd dat ze belangrijke examens had in de week van het songfestival en ook dat haar vriend niet wilde dat ze ging. Daarom werd ze vervangen door Candan Erçetin.