Kleine sleedoornpage

Kleine sleedoornpage is een onderwerp dat de afgelopen jaren de aandacht van veel mensen heeft getrokken. Sinds zijn opkomst heeft het debat, controverses en eindeloos onderzoek voortgebracht dat de verschillende aspecten ervan probeert te begrijpen en analyseren. In dit artikel zullen we Kleine sleedoornpage diepgaand onderzoeken, van de oorsprong tot de impact ervan op de hedendaagse samenleving. We zullen de verschillende invalshoeken analyseren van waaruit dit onderwerp kan worden benaderd, evenals de implicaties ervan op verschillende terreinen, zoals politiek, economie, cultuur en technologie. Daarnaast zullen we ons richten op de meningen en perspectieven van experts in het veld, met als doel een complete en verrijkende visie op Kleine sleedoornpage te bieden. Dit is ongetwijfeld een fascinerend onderwerp dat niemand onverschillig laat, en dat een gedetailleerde en zorgvuldige reflectie verdient.

Kleine sleedoornpage
Kleine sleedoornpage
Taxonomische indeling
Rijk:Animalia (Dieren)
Stam:Arthropoda (Geleedpotigen)
Klasse:Insecta (Insecten)
Orde:Lepidoptera (Vlinders)
Familie:Lycaenidae (Kleine pages, vuurvlinders en blauwtjes)
Onderfamilie:Theclinae
Geslacht:Satyrium
Soort
Satyrium acaciae
(Fabricius, 1787)
Originele combinatie
Papilio acaciae
Afbeeldingen op Wikimedia Commons Wikimedia Commons
Kleine sleedoornpage op Wikispecies Wikispecies
Portaal  Portaalicoon   Biologie
Insecten

De kleine sleedoornpage (Satyrium acaciae) is een vlinder uit de familie Lycaenidae, de kleine pages, vuurvlinders en blauwtjes.

Kenmerken

De spanwijdte bedraagt ongeveer 10 millimeter.

Verspreiding en leefgebied

De soort komt voor in de zuidelijke helft van Europa, met uitzondering van het uiterste zuiden, en in Klein-Azië. Na jarenlange afwezigheid werden verschillende jaren op rij imago's waargenomen nabij Torgny in België. Echter de dichtstbijzijnde stabiele populaties bevinden zich in de zuidelijke Eifel nabij Cochem Hij wordt gevonden tot hoogtes van 2000 meter boven zeeniveau met een voorkeur voor gebieden met stenige hellingen met lage struiken.

Waardplanten

De kleine sleedoornpage gebruikt (zoals de meeste Europese kleine pages) sleedoorn als waardplant.

Ontwikkeling

De eitjes worden apart op vooral zonbeschenen takken afgezet in een vertakkingspunt. De soort overwintert als ei. Verpopping vindt plaats buiten de waardplant. De vliegtijd is juni en juli.