Kathedraal van Brasilia

Het onderwerp Kathedraal van Brasilia heeft de afgelopen jaren veel belangstelling en debat gegenereerd. Met tegenstrijdige meningen en uiteenlopende standpunten is Kathedraal van Brasilia een discussiepunt geworden tussen experts en de samenleving in het algemeen. In dit artikel zullen we verschillende aspecten van Kathedraal van Brasilia onderzoeken, van de oorsprong tot de impact ervan vandaag. We zullen de verschillende perspectieven die rond Kathedraal van Brasilia bestaan ​​analyseren, evenals de relevantie ervan op verschillende gebieden. Daarnaast zullen we onderzoeken hoe Kathedraal van Brasilia in de loop van de tijd is geëvolueerd en wat de toekomstige projectie ervan is. Ga met ons mee op deze reis en ontdek alles wat u moet weten over Kathedraal van Brasilia!

Kathedraal van Brasilia
De kathedraal van Brasilia met daarvoor de klokkentoren
De kathedraal van Brasilia met daarvoor de klokkentoren
Plaats Brasilia
Denominatie Rooms-katholiek
Gewijd aan Maria
Coördinaten 15° 48′ ZB, 47° 53′ WL
Gebouwd in 1959-1970
Architectuur
Architect(en) Oscar Niemeyer
Bouwmateriaal beton
Officiële website
(en) Atlas Obscura-pagina
Portaal  Portaalicoon   Christendom

De Kathedraal van Brasilia (Portugees: Catedral Metropolitana de Nossa Senhora Aparecida) is een rooms-katholieke kerk in Brasilia, ontworpen door de Braziliaanse architect Oscar Niemeyer.

De kathedraal werd op 31 mei 1970 ingewijd. Ze is toegewijd aan Maria Aparecida, de patroonheilige van Brazilië. Het vereerde beeld van Maria Aparecida bevindt zich in de Basiliek Onze-Lieve-Vrouw van Aparecida.

Architectuur

Het gebouw heeft een hyperboloïde vorm en bestaat uit 16 betonnen pilaren waartussen glas is aangebracht. In de vorm is de doornenkroon te herkennen; het bouwwerk kan ook geïnterpreteerd worden als handen die zich richting hemel uitstrekken.

Voor het gebouw staan beelden van de vier evangelisten en aan het plafond hangen drie engelen.

Mediabestanden die bij dit onderwerp horen, zijn te vinden op de pagina Catedral de Brasília op Wikimedia Commons.