John Llewellyn Rhys-prijs

Tegenwoordig is John Llewellyn Rhys-prijs een onderwerp dat op verschillende gebieden grote relevantie heeft verworven. Zowel in het persoonlijke leven als in de werkomgeving heeft John Llewellyn Rhys-prijs een aanzienlijke impact gehad op de manier waarop mensen in hun dagelijks leven met elkaar omgaan en functioneren. Sinds zijn opkomst is John Llewellyn Rhys-prijs het onderwerp geweest van studie, debat en analyse, wat aanleiding heeft gegeven tot een veelheid aan perspectieven en benaderingen over het belang en de gevolgen ervan. In dit artikel zullen we verschillende facetten van John Llewellyn Rhys-prijs onderzoeken, van zijn oorsprong tot zijn evolutie vandaag de dag, om de invloed ervan op onze samenleving beter te begrijpen.

De John Llewellyn Rhys-prijs (Engels: John Llewellyn Rhys Prize) was een literatuurprijs die jaarlijks werd uitgereikt voor het beste Engelstalige literaire werk van een jonge auteur. De winnaar moest afkomstig zijn uit een land van het Gemenebest van Naties, vijfendertig jaar of jonger zijn en in de Engelse taal schrijven, en het werk moest zijn gepubliceerd in het Verenigd Koninkrijk. De John Llewellyn Rhys-prijs was de op een na oudste Britse literatuurprijs. Hij werd in 1942 ingevoerd door Jane Oliver, wier echtgenoot John Llewellyn Rhys een jonge schrijver was die in 1940 als piloot het leven liet aan boord van een bommenwerper.

De prijs leverde de winnaar tevens een geldsom op. Het prijzengeld bedroeg in 2010 vijfduizend pond voor de winnaar en vijfhonderd pond voor de tweede plaats. De Britse krant The Mail on Sunday fungeerde van 1987 tot 2002 als sponsor en werd in 2003 opgevolgd door de liefdadigheidsorganisatie Booktrust. Na 2010 is de prijs niet meer uitgereikt door een gebrek aan fondsen.

Winnaars

Zie ook