In dit artikel verkennen we het fascinerende leven van Internationaal Wiskundecongres, een personage dat een onuitwisbare stempel op de geschiedenis heeft gedrukt. Van een bescheiden begin tot zijn onverwachte opkomst tot roem, Internationaal Wiskundecongres heeft tot de verbeelding gesproken van talloze mensen over de hele wereld. Op deze pagina's zullen we hun prestaties, worstelingen en triomfen ontdekken, evenals hun impact op de hedendaagse samenleving. Door middel van exclusieve interviews en uitgebreid onderzoek zullen we de geheimen achter het succes van Internationaal Wiskundecongres ontrafelen en zijn blijvende nalatenschap onderzoeken. Maak je klaar om jezelf onder te dompelen in een spannende reis die je meeneemt naar de meest relevante aspecten van het leven van Internationaal Wiskundecongres.
Het Internationaal Wiskundecongres (Engels: International Congress of Mathematicians, ICM) is het belangrijkste congres ter wereld over de wiskunde. Het congres wordt elke vier jaar georganiseerd door de Internationale Wiskundige Unie.
Het programma bestaat hoofdzakelijk uit voordrachten die gegeven worden door de belangrijkste wiskundigen uit de hele wereld die geselecteerd worden door de organisatoren van het congres.
Tijdens de openingsceremonie worden door de Internationale Wiskundige Unie drie prijzen uitgereikt:
De eerste 2 prijzen worden uitgereikt aan jonge wiskundigen met een maximale leeftijd van 40 jaar.
Op het congres te Madrid in 2006 waren er ruim 4500 deelnemers en zat de Spaanse koning Juan Carlos de openingsceremonie voor.
Het Internationale Wiskundecongres werd voor het eerst georganiseerd in 1897 te Zürich. Vanaf 1900 werd het congres om de vier jaar georganiseerd, enkel onderbroken door de wereldoorlogen.
Op het congres van 1900 te Parijs formuleerde David Hilbert zijn bekende lijst van 23 problemen met de uitdaging om ze voor het jaar 2000 op te lossen.
Vanaf 1920 nam de toen pas opgerichte Internationale Wiskundige Unie de organisatie van het congres over.