Hilde Laga

In de wereld van vandaag is Hilde Laga een onderwerp geworden dat van groot belang is voor een breed publiek. Sinds zijn opkomst heeft Hilde Laga de aandacht getrokken van zowel experts als fans, wat heeft geleid tot gepassioneerde debatten en tegenstrijdige meningen. De impact ervan heeft zich uitgebreid tot verschillende gebieden, van de politiek en de samenleving tot de populaire cultuur en entertainment. In dit artikel zullen we verschillende aspecten onderzoeken die verband houden met Hilde Laga, waarbij we de evolutie ervan in de loop van de tijd, de implicaties ervan in de huidige wereld en de toekomstperspectieven analyseren. Hilde Laga blijft een onderwerp dat voortdurend evolueert, en de invloed ervan blijft degenen verrassen die zich verdiepen in de complexiteit ervan.

Hilde Maria Joseph barones Laga (Roeselare, 26 april 1956) is een Belgisch advocaat en bestuurder.

Levensloop

Hilde Laga studeerde rechten en notariaat aan de Katholieke Universiteit Leuven, waar ze in 1991 doctoreerde. Van 1991 tot 2014 doceerde ze tevens vennootschapsrecht aan de KU Leuven.

Ze was medeoprichter van het advocatenkantoor Laga met kantoren in Brussel, Antwerpen en Kortrijk. Ze was tot 2014 als managing partner van het kantoor actief. Verder was ze ook lid van de raad van toezicht van marktenwaakhond FSMA.[1]

Sinds haar vertrek bij het advocatenkantoor bekleedt Laga verschillende bestuursmandaten.[2] Ze is bestuurder van technologiebedrijf Barco sinds 2015 en kunstencentrum BOZAR sinds 2021.[3] In 2024 volgde Laga Pinar Abay als voorzitter van ING België op.[4] Ze is ook lid van de Commissie Corporate Governance.

Ze was ook bestuurder van netbeheerder Elia, groente- en fruitdistributeur Greenyard (2015-2022), technologiebedrijf Agfa-Gevaert (2015-2022), de Katholieke Universiteit Leuven (2015-2022)[5][6][7] en het UZ Leuven. In 2016 werd ze in opvolging van Urbain Vandeurzen voorzitter van investeringsmaatschappij Gimv, waar ze sinds 2015 bestuurder was[8]. In mei 2024 volgde Filip Dierckx haar als gevolg van de overname door WorxInvest van de participatie van de Vlaamse overheid op.[9]

In 2015 werd Laga voorgedragen voor de persoonlijke titel van barones.[10]