Haagse bluf

In de wereld van vandaag is Haagse bluf een onderwerp dat op verschillende gebieden grote belangstelling en discussie genereert. De relevantie ervan overstijgt de grenzen en de impact ervan is voelbaar in de samenleving, de economie en de cultuur. Het belang van Haagse bluf heeft ertoe geleid dat het zorgvuldig is onderzocht en geanalyseerd om de implicaties en gevolgen ervan beter te begrijpen. In dit artikel zullen we het onderwerp Haagse bluf vanuit verschillende perspectieven onderzoeken, met als doel een alomvattende en verrijkende visie te bieden. Vanaf de oorsprong tot de huidige staat, via de mogelijke toekomstscenario's, is Haagse bluf een onderwerp dat niemand onverschillig laat, en daarom is het essentieel om het op een diepgaande en doordachte manier te behandelen.

Klik op de afspeelknop om dit artikel te beluisteren. De ingesproken tekst kan verouderd zijn. Download deze opname. Info over deze opname. Meer over Gesproken Wikipedia.

Haagse bluf is een Nederlands nagerecht, naar eenvoudig recept. Het bestaat uit stijf opgeklopt eiwit met suiker en bessensap, meestal van rode bessen. De naam is een verwijzing naar het air dat de bewoners van Den Haag zouden aannemen. Het lijkt heel wat, maar in feite is het grotendeels lucht.

Winkelcentrum in Den Haag

Een klein winkelcentrum uit ca. 2000 in de Haagse binnenstad, met nagebouwde oude gevels, is naar dit nagerecht vernoemd: de Haagsche Bluf.

Televisieprogramma 1980-1985

Haagse bluf was ook een politiek actualiteitenprogramma, uitgezonden door de VARA-televisie in de jaren 1980-1985. Presentatoren waren onder anderen Henk van Hoorn, Marjolijn Uitzinger en Marcel van Dam.