H.H. Maria en Ursulakerk

In het artikel van vandaag zullen we het hebben over H.H. Maria en Ursulakerk, een onderwerp dat de afgelopen tijd de aandacht van velen heeft getrokken. H.H. Maria en Ursulakerk is het onderwerp geweest van debat, analyse en reflectie op verschillende gebieden, van politiek tot populaire cultuur. In dit artikel zullen we de verschillende aspecten van H.H. Maria en Ursulakerk onderzoeken, de impact ervan op de hedendaagse samenleving onderzoeken en een kritische kijk bieden op de relevantie ervan in de hedendaagse wereld. H.H. Maria en Ursulakerk is een onderwerp dat niemand onverschillig laat, en de invloed ervan is voelbaar in meerdere aspecten van ons dagelijks leven. Laten we ons dus zonder verder oponthoud verdiepen in de fascinerende wereld van H.H. Maria en Ursulakerk en samen het belang ervan in de huidige context ontdekken.

Maria en Ursulakerk
H.H. Maria en Ursulakerk
Plaats Delft
Denominatie Oudkatholiek
Gewijd aan Maria en Ursula
Coördinaten 52° 1′ NB, 4° 21′ OL
Gebouwd in 1743
Monumentale status Rijksmonument
Monument­nummer 11709
Architectuur
Stijlperiode Barok
Interieur
Altaar Uit 1744 door Franciscus Maes
Detailkaart
H.H. Maria en Ursulakerk (Centrum)
H.H. Maria en Ursulakerk
Afbeeldingen
Interieur van kerk
Interieur van kerk
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Christendom

De HH. Maria en Ursulakerk is een oudkatholieke parochiekerk aan het Bagijnhof in de stad Delft, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland.

In 1743 is ze als schuilkerk in gebruik genomen op een achterterrein van het Bagijnhof. De patronen Maria en Ursula waren de patronen van de Nieuwe Kerk voordat deze in 1572 protestants werd.

De toegang naar de kerk leidt door 17e-eeuwse woning aan het Bagijnhof die als kosterswoning ging dienen. De beelden in de nissen aan weerszijden van het altaar werden in 1744 door de Haagse beeldhouwer Franciscus Maes vervaardigd.

Zie de categorie H.H. Maria en Ursulakerk, Delft van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.