Graciosa (Azoren)

In het artikel van vandaag gaan we het hebben over Graciosa (Azoren), een onderwerp dat de laatste tijd aan grote relevantie heeft gewonnen. Graciosa (Azoren) is een onderwerp dat grote belangstelling wekt en een diepgaande impact heeft op de hedendaagse samenleving. In dit artikel zullen we de verschillende aspecten onderzoeken die verband houden met Graciosa (Azoren), van de oorsprong en geschiedenis tot de invloed ervan op de hedendaagse wereld. We zullen het belang ervan analyseren en de implicaties ervan op verschillende gebieden, evenals de mogelijke gevolgen ervan in de toekomst. We hopen dat dit artikel een waardevolle informatiebron zal zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in een beter begrip van Graciosa (Azoren) en de betekenis ervan vandaag de dag.

Graciosa
Eiland van Portugal
Locatie
Land Portugal
Eilandengroep Azoren
Locatie Atlantische Oceaan
Coördinaten 39° 3′ NB, 27° 59′ WL
Algemeen
Oppervlakte 60,8 km²
Inwoners
(2011)
4391
Hoofdplaats Santa Cruz da Graciosa
Lengte 10 km
Breedte 7 km
Hoogste punt 402 m
Website www.cm-graciosa.pt
Detailkaart
Kaart van Graciosa
Foto's
Santa Cruz da Graciosa
Santa Cruz da Graciosa

Graciosa is een klein eiland in de Portugese eilandengroep Azoren en heeft een oppervlakte van 60,8 km². Er wonen ongeveer 4780 mensen. Als eiland van Portugal, spreekt men er dan ook Portugees en heeft men de euro als munt. Het maakt ook deel uit van de Europese Unie.

Graciosa werd op 2 mei 1450 door Vasco Gil Sodré ontdekt. Maar de tijd lijkt er sindsdien stil te hebben gestaan. Kenmerkend aan Graciosa zijn de vele witte huizen, de molens en de raadselachtige lagune in de vulkaankrater.

Geologie

Het eiland Graciosa is van vulkanische oorsprong. Het is een stratovulkaan, waarvan de laatste activiteit dateert rond 1950 voor Christus. De belangrijkste rotsen zijn basalt, trachiet en tephriet. In het zuidoostelijke deel van het eiland is er een ovaalvormige vulkanische caldera van ongeveer 2 x 1,5 km.

Er zijn verschillende grotten in dit gebied, zowel aan de rand als in het midden van de caldera (bijv. Furna do Maria Encantada, Furna do Enxofre).