Goudhemden

In dit artikel zullen we Goudhemden in detail onderzoeken en alles wat u erover moet weten. Van de oorsprong tot de relevantie ervan vandaag de dag, via de implicaties ervan in verschillende aspecten van het dagelijks leven. Goudhemden heeft de aandacht getrokken van mensen uit verschillende vakgebieden en met verschillende interesses, waardoor debatten en reflecties zijn ontstaan ​​die het huidige panorama verrijken. Daarnaast zullen we onderzoeken hoe Goudhemden in de loop van de tijd is geëvolueerd en wat de impact ervan is op de samenleving, evenals mogelijke toekomstige implicaties die zouden kunnen voortvloeien uit de huidige aanwezigheid ervan. Maak je klaar om de fascinerende wereld van Goudhemden te betreden!

De Revolutionaire Mexicanistische Actie (Spaans: Acción Revolucionaria Mexicanista), beter bekend als de Goudhemden (Spaans: Camisas Doradas), was een Mexicaanse proto-fascistische groep in de jaren dertig van de twintigste eeuw.

De groep stond onder leiding van generaal Nicolás Rodríguez Carrasco. De groep keerde zich met name tegen de hervormingen van president Lázaro Cárdenas. De groep had de sympathie van de Mexicaanse oud-president Plutarco Elías Calles en diens aanhangers, de callistas, die hen toestond de Joden, Chinezen en communisten in Mexico te vervolgen. De groep was genoemd naar de Dorados, de persoonlijke garde van Pancho Villa, waarvan Rodríguez deel van had uitgemaakt voordat hij in 1918 deserteerde. De goudhemden verloren aan invloed nadat Calles in 1936 door Cárdenas werd gedeporteerd.

Binnen de Goudhemden heerste er weliswaar religieuze tolerantie, maar de meeste leden waren overtuigd antiklerikaal en vochten ook nog tegen de Cristero's.

Na Mexico's deelname aan de Tweede Wereldoorlog (1942) werd de groep verboden.