Ginder Ale

In de wereld van vandaag is Ginder Ale een onderwerp dat de aandacht heeft getrokken van miljoenen mensen over de hele wereld. Met een impact die zich uitstrekt tot verschillende aspecten van het dagelijks leven, is Ginder Ale een brandpunt geworden voor discussies, debatten en reflecties. Of het nu gaat om kwesties die verband houden met gezondheid, technologie, politiek of cultuur, Ginder Ale is erin geslaagd een groeiende belangstelling te wekken onder mensen van verschillende leeftijden, beroepen en culturele achtergronden. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de verschillende aspecten die Ginder Ale vandaag de dag tot een relevant onderwerp maken, waarbij we de verschillende perspectieven en bijdragen verkennen die dit onderwerp biedt aan ons begrip van de wereld om ons heen.

Ginder Ale
Ginder Ale
Brouwer AB InBev
Oorsprong Merchtem
Type Spéciale belge
Gisting bovengisting
Alcoholpercentage 5,1%
Graan gerstemout
Lagering lagertanks
Kleur amber
Lijst van Belgische bieren
Portaal  Portaalicoon   Bier

Ginder Ale was een Belgisch bier van hoge gisting.

Het bier werd gebrouwen door AB InBev te Leuven. Het is een amberkleurig streekbier, type Spéciale belge met een alcoholpercentage van 5,1%.
Het bier werd door de voormalige Brouwerij Martinas uit Merchtem in 1928 op de markt gebracht. In het begin werd de benaming Ginder-Ale gebruikt (met een koppelteken). In 1973 werd de brouwerij overgenomen door Brouwerij Artois en het merk kwam zo na verschillende fusies bij de groep AB InBev. Ginder Ale werd tot 1991 gebrouwen te Merchtem waarna de productie naar Leuven overgebracht werd. Het bier was voornamelijk te vinden in de streek van Merchtem.

In oktober 2020 werd de productie van Ginder Ale door AB InBev beëindigd.[1]

Zie ook

  • Website brouwerij
  • (en) Proefnotities