In de wereld van vandaag is Gerardus Johannes Lingeman een onderwerp dat de aandacht van velen heeft getrokken. Met de vooruitgang van de technologie en de veranderingen in de samenleving is Gerardus Johannes Lingeman een relevante factor geworden die van invloed is op verschillende aspecten van het dagelijks leven. Van zijn invloed op de politiek en de economie tot zijn impact op cultuur en amusement: Gerardus Johannes Lingeman heeft over de hele wereld grote belangstelling en debat gegenereerd. In dit artikel zullen we verschillende aspecten onderzoeken die verband houden met Gerardus Johannes Lingeman, waarbij we de impact ervan op de huidige samenleving en de implicaties ervan voor de toekomst analyseren.
Gerardus Johannes Lingeman (Amsterdam, 14 september 1877 – Amsterdam, 25 november 1958) was een Nederlands violist.[1]
Hij was zoon van Henriëtte Dorothée Sophie Koch en muziekleraar Johannes Gerardus Lingeman. Broer Johannes Frederik Lingeman was tussen 1907 en 1914 cellist in het Concertgebouworkest, hij vertrok naar de Verenigde Staten en speelde in het Chicago Symphony Orchestra. Hijzelf was getrouwd met Wilhelmina Elisabeth Ras. Het echtpaar woonde jarenlang aan de Da Costakade 122 Hs.
Hij kreeg zijn muziekopleiding aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij kreeg er les van Frans Coenen, Louis Coenen, Joseph Cramer, Jacques Hartog en Daniël de Lange in viool, piano, muziekgeschiedenis en compositieleer. Hij werd vervolgens eerste violist in het Concertgebouworkest en orkesten te Londen, Brussel, maar trad ook op als solist in Nederland. Hij werd privé-vioolleraar in Amsterdam.
Hij componeerde enkele liederen en zou ook enkele operettes hebben gecomponeerd.