In het volgende artikel zullen we dieper ingaan op Gebruiker:Ciell/60 minuten, waarbij we de oorsprong, de impact ervan op de samenleving en de relevantie ervan vandaag onderzoeken. We zullen analyseren hoe Gebruiker:Ciell/60 minuten in de loop van de tijd is geëvolueerd en hoe het verschillende aspecten van het dagelijks leven heeft beïnvloed. Daarnaast zullen we de meningen van deskundigen en populaire percepties over Gebruiker:Ciell/60 minuten onderzoeken, met als doel een alomvattend beeld van dit onderwerp te geven. Door middel van gedetailleerde analyse hopen we licht te werpen op Gebruiker:Ciell/60 minuten en lezers een dieper inzicht te geven in het belang ervan in de wereld van vandaag.
Met Wikipedia:60 minuten willen we gelegenheid bieden om georganiseerd en online kwesties met een nadruk op diversiteit, gender en inclusie op Wikipedia en de andere Nederlandstalige Wikimedia-projecten te bespreken. Dit heeft zowel betrekking op de inhoud van de projecten, als op de auteurs die deze mogelijk maken: onderwerpen kunnen in de breedste zin gaan over content en over de gemeenschap. Per workshop kiezen we één aspect uit en bespreken dat. Het doel is om van elkaar te leren en onze kennis over de genoemde onderwerpen uit te breiden. Ook netwerken tussen geïnteresseerden in deze onderwerpen kunnen op deze manier bevorderd worden.
De naam 60 minuten verwijst naar de (maximale) lengte van de individuele workshops. Na een korte keynote speech discussiëren we over een duidelijk omschreven onderwerp: een constructieve en respectvolle discussiecultuur is daarbij erg belangrijk. Tijdens de workshops geldt het beleid vriendelijk ruimtes van Wikimedia Nederland: daarbinnen is iedereen welkom om aan te sluiten.
Wikipedia:60 minuten - Gender & Diversity in Wikipedia is van origine een initiatief van het Duitse Wikiprojekt Frauen.
De workshops kunnen veel verschillende onderwerpen behandelen, maar gaan in de kern over gender, diversiteit en inclusie op de projecten. Enkele voorbeelden uit het verleden van de Duitse variant:
Het Gender Gap en de lezers van Wikipedia · Categorisatie op basis van geslacht: waarom moeten we dit (niet) doen? · "Leiden aan" formuleringen: schrijven over handicaps op Wikipedia · Over onbeschaafde kannibalen en barbaren: woordgebruik over kolonialisme in Wikipedia-artikelen · De onzichtbaarheid van vrouwen op Wikipedia: welke les kunnen we leren uit het boek van Caroline Criado Perez? · Antisemitische taalpatronen herkennen en tegengaan · Visualiseren van het Gendergap op Wikipedia · Hoe krijgen we meer vrouwelijke moderatoren en stewards? · Movement Strategy: nieuwe structuren en nieuwe mogelijkheden · "Wikipedia verwijdert weer eens artikelen over vrouwen" - hoe om te gaan met negatieve framing op sociale media · Relevantiecriteria en diversiteit - wat is de huidige stand van zaken? · Autistische mensen - aliens in de gemeenschap? Naar een respectvolle en ondersteunende relatie met, van en voor autistische mensen in de Wikimedia-projecten. ·
Hier alvast een voorproefje van reeds geplande onderwerpen en data - onder voorbehoud van wijzigingen.
# Datumvoorstel // onderwerp // korte beschrijving
Je kunt je hier aanmelden als je in de toekomst via een geautomatiseerd bericht op de hoogte wilt worden gehouden van komende gebeurtenissen:
Ciell;Mx Lucy;Laurier;Spinster
Wie bepaalt welke workshop er worden gegeven?
Iedereen kan onderwerpen aandragen in de sectie hierboven: samen wordt dan gezocht naar de passende datum en volgorde.
Datum en tijdstip: iedere 1e maandag van de maand, van 19:00u tot 20:00u.
Format: Online-workshop; een korte presentatie over het gekozen onderwerp en aansluitend een discussie.
Platform: De workshops worden gegeven via Big Blue Button. De link naar de call wordt ~24 uur van tevoren gedeeld op deze pagina. Een account aanmaken is niet nodig (maar kan wel); een (Engelse) Big Blue Button handleiding vindt je hier.
Aanspreekpunten voor de onderwerpen: (organisatie): Ciell; Laurier; Spinster
Commonscategorie voor de workshops: Gender & diversiteit in Wikimedia-projecten
Pers: Journalisten die een workshop bij willen wonen worden verzocht om vooraf contact op te nemen met de organisatie.
Er staan nog geen workshops in het archief.