In het artikel van vandaag willen we een onderwerp behandelen dat de afgelopen tijd grote belangstelling heeft gewekt. Flashmob heeft de aandacht van veel mensen getrokken en het is belangrijk om het vanuit verschillende perspectieven te analyseren om de werkelijke impact ervan te begrijpen. Of het nu op persoonlijk, sociaal, politiek of economisch vlak is, Flashmob heeft het vermogen om ons leven op een significante manier te beïnvloeden. In dit artikel zullen we de verschillende facetten van Flashmob en de relevantie ervan in de wereld van vandaag verkennen, waarbij we de oorsprong, ontwikkeling, gevolgen en mogelijke oplossingen analyseren. Argar voor de titel van dit artikel, zeer algemeen voor alle soorten artikelen, kan een persoon zijn , een onderwerp, een datum, enz., schrijf alleen de paragraaf
Een flashmob (Nederlands: "flitsmeute") is een (grote) groep mensen die plotseling op een openbare plek samenkomt, iets ongebruikelijks doet en daarna weer snel uiteenvalt. Flashmobs worden veelal georganiseerd via moderne communicatiemiddelen zoals sociale media. Het aantal deelnemers staat niet van tevoren vast; hoe meer deelnemers, hoe succesvoller de flashmob.
De eerste flashmob werd in mei 2003 georganiseerd in de New Yorkse wijk Manhattan door een redacteur van het blad Harper's Magazine, Bill Wasik. In augustus van datzelfde jaar waaide het fenomeen over naar de rest van de wereld.
Een van de eerste in Nederland was die in Rotterdam op 9 augustus 2003. Enkele tientallen deelnemers staken plotseling een paraplu op en hielden die twee minuten hoog, ook al viel er geen druppel regen.[1] Ook in België zijn flashmobs georganiseerd.