Feynmandiagram

In de moderne wereld is Feynmandiagram een onderwerp van algemeen belang geworden vanwege de impact ervan op verschillende aspecten van de samenleving. Van zijn invloed op de economie tot zijn relevantie in technologie en cultuur: Feynmandiagram vertegenwoordigt een keerpunt in onze manier om de wereld te begrijpen. Het belang ervan heeft geografische barrières overstegen en heeft geleid tot een mondiaal debat over de betekenis en gevolgen ervan. In dit artikel zullen we de vele facetten van Feynmandiagram en zijn rol in de huidige samenleving onderzoeken, waarbij we de effecten en de toekomst ervan analyseren in een veranderende en dynamische context.

Feynmandiagram dat verstrooiing van elektronen in laagste orde beschrijft. De tijd loopt hier van onder naar boven.

Een feynmandiagram is een methode om berekeningen in kwantumveldentheorie te doen, ontwikkeld door de Amerikaanse natuurkundige Richard Feynman.

De lijnen stellen deeltjes voor die een zekere interactie met elkaar hebben. Wiskundige uitdrukkingen corresponderen met elke lijn en elk knooppunt. De waarschijnlijkheid dat bepaalde interacties plaatsvinden, kunnen berekend worden door de bijbehorende diagrammen te tekenen en deze te gebruiken om de juiste wiskundige expressie te vinden. Het zijn in principe boekhoudkundige gereedschappen met een eenvoudige visuele voorstelling van een wisselwerking van deeltjes.

Zie de categorie Feynman diagrams van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.