Eichstätt (stad)

In het artikel van vandaag gaan we het hebben over Eichstätt (stad), een onderwerp dat de afgelopen jaren van groot belang is geweest. Sinds zijn opkomst heeft Eichstätt (stad) de aandacht getrokken van zowel experts als hobbyisten, wat heeft geleid tot debat, onderzoek en talloze ontwikkelingen op dit gebied. Met een geschiedenis die vele jaren teruggaat, is Eichstätt (stad) geëvolueerd en aangepast aan sociale, culturele en technologische veranderingen, waardoor het een fundamenteel element is geworden in de levens van veel mensen. In dit artikel zullen we de verschillende facetten van Eichstätt (stad) onderzoeken, waarbij we ingaan op de implicaties, toepassingen en impact ervan op de hedendaagse samenleving.

Eichstätt
Stad in Duitsland Vlag van Duitsland
Wapen van Eichstätt
Eichstätt (Beieren)
Eichstätt
Situering
Deelstaat Vlag van de Duitse deelstaat Beieren Beieren
Landkreis Eichstätt
Regierungs­bezirk Opper-Beieren
Coördinaten 48° 54′ NB, 11° 11′ OL
Algemeen
Oppervlakte 47,78 km²
Inwoners
(31-12-2020[1])
13.343
(279 inw./km²)
Hoogte 393 m
Burgemeester Andreas Steppberger (FW)
Overig
Postcodes 85071, 85072, 85067
Netnummer 08421
Kenteken EI
Gemeentenr. 09 1 76 123
Website Officiële website
Locatie van Eichstätt in Eichstätt
Kaart van Eichstätt
Portaal  Portaalicoon   Duitsland

Eichstätt is een plaats in de Duitse deelstaat Beieren. Het is de Kreisstadt van de Landkreis Eichstätt. De stad telt 13.343 inwoners[1].

De stad is de zetel van de bisschop van het rooms-katholieke bisdom Eichstätt. Sinds 1980 bevindt zich hier de enige rooms-katholieke universiteit van Duitsland, de Katholieke Universiteit Eichstätt-Ingolstadt.

Geschiedenis

Tijdens de Dertigjarige Oorlog, in 1633, werd de stad verschillende keren ingenomen door de strijdende partijen. In april 1633 opende de stad haar poorten voor een Zweeds leger, maar het garnizoen in de burcht bood twee weken lang weerstand alvorens zich over te geven. In oktober 1633 heroverde een katholiek leger de stad met hulp van jezuïeten die van binnen de poorten openden. In december 1633 heroverden de Zweden de stad en staken haar bij hun aftocht in brand. In 1634 was de streek terug in handen van katholieke troepen.[2]

Bezienswaardigheden

Geboren

Zie de categorie Eichstätt van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.