Egwin

In dit artikel gaan we in op het onderwerp Egwin, dat de afgelopen jaren aan grote relevantie heeft gewonnen vanwege de impact ervan op verschillende gebieden van de samenleving. Vanaf het begin tot aan de huidige implicaties heeft Egwin de aandacht getrokken van experts, wetenschappers en het grote publiek, waardoor debatten, reflecties en analyses vanuit verschillende perspectieven zijn voortgekomen. Langs deze lijnen zullen we de vele facetten van Egwin verkennen, van de invloed ervan op de politiek, de economie en de cultuur, tot het effect ervan op het dagelijks leven van mensen. Op deze manier zullen we ons verdiepen in een onderwerp van universeel belang dat ons uitnodigt tot reflectie en dialoog op zoek naar een beter begrip van Egwin en de impact ervan op de hedendaagse wereld.

Egwin van Worcester, ook Ecgwine genoemd (Worcester, ? - 717) was van koninklijke afkomst. Hij was waarschijnlijk de neef van koning Æthelred van Mercia. Omstreeks 692 werd hij verkozen tot bisschop van Worcester.

Na een aanvaring met de paus ondernam hij een bedevaart naar Rome. Volgens de legende maakte hij de reis terwijl zijn handen en voeten geboeid waren en hij had de sleutel van de boeien in de rivier de Avon gegooid. Terwijl hij in Rome om vergeving bad werd hem een vis uit de Tiber gebracht met in zijn maag de sleutel van zijn boeien.

In 709 ging hij op een tweede pelgrimage naar Rome in gezelschap van Cœnred, de opvolger van Æthelred, en koning Offa van Essex. Hij was de stichter van de Abdij van Evesham.