Efraïm Langkous

De kwestie Efraïm Langkous is vandaag de dag van groot belang, omdat deze implicaties heeft voor verschillende aspecten van het dagelijks leven. Van de impact ervan op de volksgezondheid tot de gevolgen ervan voor de economie en het milieu: Efraïm Langkous is een onderwerp dat de belangstelling van zowel deskundigen als burgers wekt. In dit artikel zullen we verschillende perspectieven en benaderingen met betrekking tot Efraïm Langkous verkennen, met als doel een beter begrip te krijgen van het belang en de implicaties ervan in de samenleving. Of het nu gaat om statistische gegevens, persoonlijke getuigenissen of wetenschappelijke analyses, we zullen proberen licht te werpen op dit onderwerp dat vandaag de dag zo relevant is.

Efraïm Langkous
Vertolker Beppe Wolgers speelde Efraïm Langkous in de serie en films over Pippi Langkous uit de jaren 60 en 70
Vertolker Beppe Wolgers speelde Efraïm Langkous in de serie en films over Pippi Langkous uit de jaren 60 en 70
Debuut Pippi Langkous (1945)
Bedacht door Astrid Lindgren
Gespeeld door Benkt-Åke Benktsson, Beppe Wolgers
Persoonsinformatie
Alias Efraim Långstrump (Zweeds), Ephraim Longstocking (Engels)
Geslacht Man
Nationaliteit Zweeds
Beroep Hoofdpiraat
Titel Koning van Taka-Tukaland
Relatiebanden
Relaties Pippi's moeder †
Kinderen Pippi Langkous
Portaal  Portaalicoon   Literatuur
Film

Efraïm Langkous is de vader van Pippi Langkous, uit de kinderboekenserie van Astrid Lindgren. Wanneer zij in Villa Kakelbont komt wonen, is ze helemaal alleen, behalve haar dieren. Ze vertelt van haar vader dat hij dik, piratenhoofdman en negerkoning van Taka-Tukaland is. Bovendien is hij schatrijk, getuige de tas met goudstukken die Pippi heeft. Hoewel het een wat twijfelachtig verhaal is, duikt de dikke man inderdaad op. Later moet Pippi hem komen redden als hij gevangengenomen is.

Trivia

  • Lindgren baseerde de figuur Efraïm Langkous op een historisch persoon: Carl Petterson.
  • In de oorspronkelijke Zweedse versie van het verhaal is Efraïm "negerkoning". In 2014 werd deze racistisch geachte titel veranderd in "koning".[1][2]
  • (de) Pippi Langstrumpfs Vater... ein wahrer König, Süddeutsche Zeitung, 3 september 2002 (via www.efraimstochter.de, gearchiveerd in het Internet Archive)