Drietand (vlinder)

In de wereld van vandaag is Drietand (vlinder) een zeer relevant onderwerp dat nog steeds belangstelling en debat genereert. Vanaf het begin tot aan de impact ervan vandaag de dag is Drietand (vlinder) het onderwerp geweest van studie en analyse op verschillende gebieden. De invloed ervan op de samenleving, de evolutie ervan in de loop van de tijd en de rol ervan in het dagelijks leven van mensen zijn aspecten die de nieuwsgierigheid van zowel experts als fans hebben gewekt. In dit artikel zullen we de impact van Drietand (vlinder) diepgaand onderzoeken, waarbij we het belang ervan, de gevolgen ervan en de verschillende perspectieven die er op dit onderwerp bestaan ​​analyseren. Via een multidisciplinaire aanpak zullen we proberen licht te werpen op de belangrijkste aspecten die verband houden met Drietand (vlinder), en zo een compleet en genuanceerd beeld te bieden.

Drietand
Drietand (Acronicta tridens)
Taxonomische indeling
Rijk:Animalia (Dieren)
Stam:Arthropoda (Geleedpotigen)
Klasse:Insecta (Insecten)
Orde:Lepidoptera (Vlinders)
Familie:Noctuidae (Uilen)
Geslacht:Acronicta
Soort
Acronicta tridens
(Denis & Schiffermüller, 1775)
Rups
Afbeeldingen op Wikimedia Commons Wikimedia Commons
Drietand op Wikispecies Wikispecies
Portaal  Portaalicoon   Biologie
Insecten

De drietand (Acronicta tridens) is een nachtvlinder uit de familie Noctuidae, de uilen. De voorvleugellengte bedraagt tussen de 17 en 20 millimeter. De imago is moeilijk van de psi-uil te onderscheiden, voor een zekere determinatie is veelal microscopisch onderzoek van de genitaliën nodig. De rupsen zijn echter wel goed van elkaar te onderscheiden. De soort komt voor in heel Europa. De soort overwintert als pop, blijft soms meerdere jaren “overliggen”.

Waardplanten

De drietand heeft als waardplanten allerlei loofbomen en struiken, zoals sleedoorn, meidoorn, roos, dwergmispel, wilg en eik.

Voorkomen in Nederland en België

De drietand is in Nederland een algemene vlinder en in België een niet zo algemene soort, die verspreid over het hele gebied kan worden gezien. De vlinder kent één generatie die vliegt van halverwege mei tot en met september.

  • (en) Lepidoptera of Belgium
Zie de categorie Acronicta tridens van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.