In de wereld van vandaag is Dolfijnen (scouting) voor veel mensen een onderwerp van algemene relevantie en interesse geworden. De impact ervan bestrijkt verschillende gebieden en de implicaties ervan worden steeds duidelijker in de samenleving. Of het nu gaat om de persoonlijke, zakelijke of sociale sfeer, Dolfijnen (scouting) heeft aanleiding gegeven tot debatten, onderzoek en reflecties over de invloed en reikwijdte ervan. In dit artikel zullen we verschillende aspecten onderzoeken die verband houden met Dolfijnen (scouting), van de oorsprong en evolutie tot de effecten en gevolgen ervan in onze omgeving. Het is belangrijk om Dolfijnen (scouting) te begrijpen en grondig te analyseren, om een alomvattende en objectieve visie te krijgen op het belang ervan in ons dagelijks leven.
De dolfijnen is een leeftijdscategorie bij scouting, bedoeld voor jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar oud bij een waterscoutinggroep. Het scoutingprogramma voor dolfijnen is hetzelfde als die van de welpen, kabouters en esta's bij andere scoutinggroepen, maar de nadruk ligt bij het water en het voorbereiden op het zeilen in de leeftijdscategorie erna, de zeeverkenners. Sinds 2010 worden er geen nieuwe spelmaterialen meer ontwikkeld en scoutinggroepen kunnen overgaan op de eerder genoemde speltakken.
De dolfijnen zijn bedacht om watergroepen ook een eigen verhaal te geven voor de speltak van 7 tot 11 jaar. Het themaverhaal van de dolfijnen speelt zich af op en rond dolfijneneiland. Het draait om de tweeling Maj (meisje) en Jarl (jongen), die met hun ouders op dat eiland gaan wonen. De tweeling leert een aantal bijzondere dieren kennen met wie ze kunnen praten, en waarmee ze allerlei avonturen beleven.
Dolfijnen dragen een blauwe broek (meestal een spijkerbroek), een blauwe uniform-blouse, het speltakteken "Dolfijnen" op rechterborstzak, het installatieteken op linkerborstzak, een groepsdas om de hals en een blauwe pet met voorop een grijze dolfijn. De precieze invulling van het uniform verschil van groep tot groep.
De opening verschilt per groep, maar de meeste dolfijnen maken gebruik van een dolfijnenrap. Bij de opening van de opkomst gaan de kinderen in hun groepjes (vinnen) om een geschilderde kompasroos staan. Dan begint de openings- of de sluitingsrap, de kinderen vormen tijdens de rap een cirkel. Tijdens de laatste regel tekst buigt de hele groep met de rechterarm naar voren en komt omhoog (een soort 'wave').
Dolfijnenwet
Belofte